Düzenlenen basın açıklamasında Gaziantep’in yeni İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin tarafından önemli açıklamalarda bulunuldu.

Şahin’in açıklamalarından konu başlıkları şu şekilde:

HİÇBİR HASTANE KAPATILMADI

Bölgenin tamamına hizmet sunacak ve sağlık turizmi için Şehir Hastanesi’nin bulunması önemliydi. Bu süreçte kentte herhangi bir hastane kapatılmadı ve hizmet vermeye aralıksız devam ediliyor.

ŞAHİR HASTANEİS HİZMETLERİ

15 günlük süreçte Şehir Hastanesi’nde 40 bin hastaya poliklinik hizmeti sunuldu. 17 bin hasta acil sağlık hizmeti, serviste bin 450 ve hastanemizde 102 bebek dünyaya geldi. 14 bypass ameliyatı yapıldı. İnme merkezimiz ise hasta kabulüne başladı.

GENÇ HEKİMLER YETİŞTİRİLECEK

Şehir Hastanesi’nde aynı zamanda eğitim klinikleri yer alacak. Bu eğitim kliniklerinde genç hekimler yetiştirilecek.

RANDEVUSUZ HASTALAR DA KABUL EDİLECEK

Kentten ve farklı şehirlerden randevusuz gelen hastalar için ise herhangi bir zorluk olmayacak. Randevusuz hastalar da Şehir Hastanesi’nde kabul edilecek.

YOĞUN BAKIM SORUNU ÇÖZÜLECEK

Yoğun bakım konusunda sorunlar vardı. Buna rağmen il dışına hasta sevki yapılıyordu. Şehir Hastanesi bu bakımdan katkı sağlayacak. 250 yatak hazır ilerleyen zamanlarda kapasitesi arttırabiliriz.

GAZZE’DEN GELENLER KABUL EDİLECEK

Gazze’deki saldırılarda yaralanan ve Gaziantep’e getirilen hastaları da Şehir Hastanesi olarak kabul ederek, her türlü yardımı yapmaya hazırız.

Editör: Mehmet FENER