Eski Hazine ve Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, eşi Esra Albayrak ve kardeşi Serhat Albayrak ile birlikte yeni bir vakıf kurdu. "Turkuvaz Vakfı" adıyla kurulan bu yeni yapı, medya, iletişim, kültür ve eğitim alanlarında faaliyet göstermeyi hedefliyor.

Vakfın Kurucuları ve Kuruluş Süreci

Berat Albayrak Yeni Vakif Kurdu Turkuvaz Vakfinin Detaylari Ve Amaclari 2

Turkuvaz Vakfı'nın kuruluşu, Resmi Gazete'de yayımlanan ilanla resmiyet kazandı. Vakfın kurucuları arasında Berat Albayrak, Serhat Albayrak ve Ömer Faruk Kalyoncu yer alıyor. Vakıf, 500 bin TL mal varlığıyla İstanbul adresli olarak faaliyete geçti.

Yönetim Kurulu

Vakfın yönetim kurulunda Berat Albayrak'ın eşi Esra Albayrak ve Ömer Faruk Kalyoncu'nun eşi Kübra Kalyoncu da bulunuyor. Yönetim kurulu, şu isimlerden oluşuyor:

  • Berat Albayrak
  • Esra Albayrak
  • Serhat Albayrak
  • Kübra Kalyoncu
  • Ömer Faruk Kalyoncu

Vakfın Amacı ve Faaliyet Alanları

Berat Albayrak Yeni Vakif Kurdu Turkuvaz Vakfinin Detaylari Ve Amaclari 1

Turkuvaz Vakfı'nın amacı, "Basın, yayın, medya, iletişim, kültür ve eğitim etkinliklerinde bulunmak ve bu alanların gelişimine destek olmak, eğitici, sosyal, kültürel faaliyetleriyle ülkemizin gelişimine katkıda bulunmak" şeklinde ifade edildi. Vakıf, Türkiye'nin medya ve iletişim alanlarında ilerlemesine katkı sağlamayı hedefliyor.

özeyleyecek olursak, Berat Albayrak ve yakınları tarafından kurulan Turkuvaz Vakfı, medya ve iletişim alanında önemli projelere imza atmayı hedefliyor. Vakfın kuruluş amacı ve faaliyet alanları, Türkiye'nin bu sektördeki gelişimine destek olmayı amaçlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi