Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkan Vekili Abdülhamit Gül, DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri İbrahim Eyyüpoğlu, Hikmet Başak, Abdurrahim Dusak’tan oluşan barış heyeti Suruç’a giderek her iki aile ile görüşerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

Geçtiğimiz günlerde cezaevinde tutuklu bulunan dört sanık tahliye edilmesi ile beraber AK Parti ve DEM Parti tarafından oluşturılan barış heyeti aileleri barıştırmak için adım atıldı. 

Suruç’ta tahliye edilen Şenyaşar ailesinden Fadıl Şenyaşar ile Yıldız ailesinden Enver Yıldız, Mekail Şimşek ve Celal Yıldız’ı ziyaret eden heyet, 6 yıl önce oluşan husumetin ortadan kalkması için barış girişiminde bulundu.


Aile ziyaretlerinden sonra bir araya gelen AK Parti ve DEM Parti heyeti kendi aralarında  istişare ederek, önümüzdeki günlerde bir barışı yemeğiyle ile aileleri bir araya getirmeyi planlıyor.

Kaynak: Ahmet Yavuz