Törene Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Önceki dönem Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, hayırsever Büyükkonuklu ailesi, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

“Başarının temeli 4-6 yaş Kur’an Kursularımız.”

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende Vali Çeber şunları söyledi:

“Gaziantep beni her yerde gururlandıran bir şehir. Bu mübarek günde hepimiz çok mutluyuz. Çünkü yeni bir 4-6 yaş Kur’an Kursuna kavuşuyoruz. Ben farklı bir şey söyleyeyim. Bu yıl Gazi şehrimiz, milletvekillerimizin Ankara'daki gayretleri, belediyelerimizin yereldeki yoğun destekleri ve ilgili kurumlarının gayretleriyle hem liselere geçiş sınavında hem de üniversitelere giriş sınavında Türkiye'nin en başarılı ilk on ilinden birisi oldu. Bu başarının temeli ise 4-6 yaş Kur’an Kursularımız. Çok güzel bir hayır yaptınız. Kursumuzda ecdadınız dahil burada her kelime öğrenildiğinde, her salavat getirildiğinde, Kur'an'dan bir ayet okunduğunda, güzel ahlak öğretisi verildiğinde Rabbim sizin ruhunuza eriştirecek inşallah. Ve bu manada hayırsever Büyükkonuklu ailemizi canı gönülden tebrik ediyor Kur’an Kursumuzun şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep

Gaziantep Milletvekili Mesut Bozatlı düzenlenen törende, çok özel bir açılışta bulunduğunu ve önemli olanın bir nesli ihya ve inşa etmek olduğunu ifade ederek 4-6 Yaş Kur’an Kursu yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Sevgili anneler, evlatlarımızı güzel yetiştirmeliyiz. Rabbim diyor ki! ‘Yeryüzündekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin.’ O yüzden bizim bu çocuklara merhamet duygusuyla yetiştirmemiz gerekiyor. Bir anne gözüyle şehre baktığımda evlatlarımız hazinemiz ve geleceğimiz. Bugün şikayet ettiğimiz dünyanın düzenini kim değiştirecek? İşte yetiştireceğimiz evlatlarımız. Bunları geleceğe hazırlamamız lazım. Ben kendi adıma Büyükkonuklu ailesine Kur’an Kursumuza verdikleri destekten dolayı özellikle teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ise, “Değerli misafirler bu mübarek cuma gününde Allah’ın kitabını ve güzel ahlakı öğreneceğimiz bir eğitim yuvasını açmanın gururunu mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler biliyoruz ki çocuk; anne ve babanın elinde nadide bir emanet. Bugüne aitmiş gibi görünse de çocuk aslında yarına hazırlanması gereken çok önemli bir nimet. Dolayısıyla çocuklarımızı yarınlara hazırlarken onları bizi biz yapan değerlerle buluşturmak önem arz ediyor.” sözlerini kaydetti.

Gaziantep

Hayırsever Fatih Büyükkonuklu, “Kur’an kursunun açılması da özveriyle en büyük desteği sağlayan kıymetli Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor Allah sizlerden razı olsun diyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesim töreni gerçekleşti. Vali Çeber ve beraberindeki heyet Kur’an kursundaki sınıfları gezerek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Kaynak: Haber merkezi