Bir dizi programa katılmak üzere gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Bir dizi temas ve açılışlar dolayısıyla şehre gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyaretinde şeref defterini imzaladı. Protokol daha sonra Gaziantep’in tarımsal çalışmaları üzerine başkanlık makamında sohbet etti.

Ziyarette ayrıca Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, İl Tarım Müdürü Mehmet Karayılan, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile DSİ’den temsilciler yer aldı.

 YUMAKLI: GAZİANTEP’İN OLUŞTURDUĞU DEĞERLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Bakan Yumaklı, Gaziantep Büyükşehir’i Örnek Gösterdi (1)

 Şehrin tarımsal önemine vurgu yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Gaziantep gibi tarımsal üretimin her safhasında olan ama sadece tarımsal üretimde değil, ormanıyla doğasıyla diğer hususlarıyla bir bütün halinde biz bugün Gaziantep’te birlikte olalım dedik. Baştan sonra illerin potansiyelleri kendilerini çok net bir şekilde belli ediyor. Gaziantep’in bulunduğu alan itibariyle sadece kendisi değil, beraberindeki şehirlerle oluşturduğu değer bizim için son derece kıymetli. Deprem gerçekleştiğinde Gaziantep başta olmak üzere tarımsal üretimle alakalı herhangi bir hasar olup olmadığıydı” diye konuştu.

 Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketlerinin ardından şehrin yaşadığı etkiyi ve toparlanma sürecine dikkat çeken Bakan Yumaklı iklim değişikliğine değindi ve konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Barajlar konusunda da herhangi bir şekilde etkilenip etkilenmediklerine bakıldı. Bugün itibariyle iyiyiz. Geliştirilecek çok şey var. İklim değişikliği hepimizin başında en büyük problem olacak. Suyumuzu ona göre kullanacağız.  Tarımda ve çevrede kullanmak çok önemli. Su birinci sırada. Ona bağlı olarak ne varsa planlıyor olmamız gerekir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin çok önemli bir çekim gücü var. Burada tamamen uygulamalarda eş güdümlü ve senkronize gitmemiz gerekir.”

 Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ise Bakan İbrahim Yumaklı’ya GASKİ çalışmalarına ilişkin su konusu ile ilgili sunum yaparak yapılan ve yapılacak projelere ilişkin bilgi verdi.

  

Kaynak: HABER MERKEZİ