Adaletin sağlıklı işleyişi ve toplumun güvenini teminat altına almak adına yapılan önemli bir adım olarak değerlendirilen bu gelişme, geniş yankı uyandırdı.

Bakan Tunç'tan Açıklama! İnceleme Ve Soruşturma Başlatıldı (3)

Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Bakan Tunç, "İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı hakkında kamuoyuna yansıyan görüntüler ve iddialarla ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Kurulunca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır." ifadelerine yer verdi. Bu açıklamanın ardından kamuoyunda merak ve dikkatle beklenen gelişmelerin nasıl şekilleneceği ise büyük bir merak konusu haline geldi.

YETKİSİ SONLANDIRILDI: BAKAN TUNÇ'TAN NET MESAJ

Bakan Tunç'tan Açıklama! İnceleme Ve Soruşturma Başlatıldı (1)

Bakan Tunç'un açıklamasıyla birlikte İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı'nın yetkisinin sonlandırıldığı da belirtildi. Bu adım, kamu vicdanında adaletin tecellisi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bakan Tunç'un vurguladığı gibi, hakim ve savcıların etik ilkeler çerçevesinde hareket etmeleri, hukukun üstünlüğünü sağlamak adına hayati öneme sahip.

Bakan Tunç'un açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verildi: "Hakim ve Cumhuriyet Savcılarımız Yargı Etiği ilkeleri çerçevesinde, tüm faaliyetlerinde uygunsuz davranışlardan kaçınmak zorundadırlar. Bu kapsamda, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı hakkında kamuoyuna yansıyan görüntüler ve iddialarla ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Kurulunca inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca ilgilinin, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı yetkisi sonlandırılmıştır."

Kaynak: HABER 7