Eğitimde Yapay Zeka Zirvesinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim öğretim sürecindeki yükü tek başına kaldıramayacaklarını ve bu süreci yürütmek için toplumun tüm kesimlerinin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Tekin, zirvenin ana teması olan eğitimde yapay zeka uygulamalarının kullanılmasının önemine vurgu yaparak yapay zekanın eğitimde devrim yaratacağını savundu.
TEKNOLOJİYİ KULLANMANIN AHLAKİ BOYUTU
Tekin, modernleşme ve teknolojinin kullanımı konusundaki tartışmalara değinerek, kullanılan teknolojinin toplumsal yaşamda ve ahlakta ne tür değişiklikler yapabileceğini öngörmenin önemini vurguladı. Yapay zeka robotu ChatGPT'ye atıfta bulunan Tekin, üniversitelerde ve okullarda öğrencilerin ödevlerini kendi emekleriyle hazırlayıp hazırlamadığı konusunun ahlaki bir durum olduğunu dile getirdi.
FATİH PROJESİ VE EBA PLATFORMU
Tekin, Bakanlığın teknolojik altyapısıyla ilgili bilgiler de verdi. FATİH Projesi'nin ana temasının eğitimde teknolojik yenilikleri kullanabilmek olduğunu ve bu proje kapsamında sınıflarda yaklaşık 620 bin etkileşimli tahtanın kullanıldığını söyledi. EBA platformunda ise 2011'den itibaren sürekli kendini revize eden ve 100 bine yakın içeriğin bulunduğunu açıkladı. Tekin, EBA platformunu sadece görevli ve yetkili kişiler tarafından değil, 1 milyonun üzerindeki öğretmenin de katkısıyla zenginleştirilecek bir ortama kavuşturacaklarını kaydetti.