Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya’da depremde yıkılan çarşının yerine yapılacak olan yeni projeyi ve çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Özhaseki, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ettikten sonra proje resimlerini gördü ve müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.

Malatya’da depremde yıkılan çarşının yerine yapılacak olan yeni çarşı projesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından destekleniyor. Proje kapsamında, çarşıda 300 adet iş yeri, 100 adet konut, sosyal tesisler, otoparklar ve yeşil alanlar yer alacak. Projenin 2024 yılında tamamlanması planlanıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya’ya gerçekleştirdiği ziyarette, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyaretlerde, Bakan Özhaseki’ye çeşitli hediyeler verildi ve Şeref Defteri’ni imzaladı. Bakan Özhaseki, daha sonra beraberindekiler ile birlikte kent merkezindeki çarşı projesini incelemeye gitti. Burada proje resimlerini inceleyen Özhaseki, müteahhit firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Özhaseki, daha sonra il koordinasyon kurulu toplantısına katılmak üzere alandan ayrıldı.