Yaşlılara sunulan hizmetlerin çeşitlendirilmesi ve artırılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Göktaş, detayları paylaştı.

YADES 2024 VE ÖDENEK

Bakan Göktaş, belediyeler tarafından hazırlanacak projelerin değerlendirileceği YADES 2024 programına bu yıl 11 milyon 278 bin lira ödenek ayırdıklarını ifade etti. Programın amacının yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, bu kapsamda aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmanın desteklendiğini belirtti.

BELEDİYELERİN PROJE TEKLİFLERİ

YADES 2024 programı kapsamında belediyelerin hazırlayacakları projelerin sürelerinin bir yıl olacağını belirten Bakan Göktaş, onaylanan projelerin belediyeler tarafından uygulanacağını ve denetimlerin valilikler aracılığıyla gerçekleştirileceğini aktardı. Programa başvuracak belediyelerin projelerini en geç 3 Haziran saat 17.00’ye kadar valiliklere teslim etmeleri gerektiğini bildirdi. Bu şekilde yaşlıların yaşam kalitesinin artırılması ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmaların desteklenmesi hedefleniyor.

Muhabir: Mehmet Fener