Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dün akşam yayınlanan “Sakla Beni” dizisinde çocukların psikolojik iyilik hallerini gözetmeyen sahnelere tepki gösterdi. Bakan Göktaş, dizinin yayınlanmadan önce RTÜK’e şikayette bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

“Sakla Beni” dizisinin ilk bölümünde iki çocuğun arasında geçen “Bu iki kişilik bir oyun, büyüklerin oynadığı bir oyun” diyaloğu, sosyal medyada büyük eleştiri topladı. Çocuğa yönelik ihmal ve istismar şüphesi uyandıran sahne, izleyicilerin tepkisini çekti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da konuyla ilgili olarak sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yaptı. Bakan Göktaş, çocukların psikolojik iyilik hallerini gözetmeyen sahnelere yer verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Bakan Göktaş, RTÜK uzmanları tarafından değerlendirilmesi yönündeki taleplerinin dizi henüz yayınlanmadan 23/10/2023 tarihinde RTÜK’e ilettiklerini ancak bunun dikkate alınmadığını ifade etti.

Bakan Göktaş, çocukları her türlü ihmal, şiddet, istismardan koruma noktasında medyayı önemli paydaşlar olarak gördüklerini vurguladı. Bakan Göktaş, toplumun geneline hitap eden medya içeriklerinin özellikle aile, çocuk ve gençler üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkilerin önlenmesi hususunda tüm medya kuruluşlarını gerekli hassasiyeti göstermeye ve sorumlu davranmaya davet etti.

Aylin Cıkcık