Türkiye'de Ramazan Bayramı tatili yaklaşırken, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, milli parklar ve tabiat parklarını ziyaret edecek olanlara önemli hatırlatmalarda bulundu. Bakan İbrahim Yumaklı, vatandaşlardan korunan alanlara gereken özeni göstermelerini ve yangın riskine karşı dikkatli olmalarını istedi.

MİLLİ PARKLAR VE TABİAT PARKLARI TATİLDE POPÜLER

DKMP Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı tatilinde doğayla iç içe olmak isteyen ziyaretçilerini milli parklar ve tabiat parklarına davet ediyor. Bu alanlar, sahip oldukları doğal güzellikler, tarihî ve doğal zenginlikleriyle vatandaşlara dinlenme ve eğlenme fırsatı sunuyor. Özellikle şehir hayatından uzaklaşıp doğada vakit geçirmek isteyenler için büyük bir cazibe merkezi haline geliyorlar.

KORUNAN ALANLARIN ÖNEMİ

Ülke genelinde DKMP yönetiminde toplam 662 korunan alan bulunuyor. Bu alanlar, biyoçeşitliliklerinin yanı sıra doğal kaynaklarının korunması açısından da büyük bir öneme sahiptir. Ramazan Bayramı tatili, bu alanları ziyaret etmek için güzel bir fırsat oluşturuyor.

GAZİANTEP 3. SIRADAYDI

Burc

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı DKMP Genel Müdürlüğü bünyesindeki korunan alanları, geçen yıl Ramazan Bayramı tatilinde de 1 milyon 333 bin 718 kişi ziyaret etmişti. Ramazan Bayramı’nda en çok ziyaret edilen alanlar arasında Muğla’da yer alan Marmaris Milli Parkı 322 bin 320 kişi ile birinci olmuştu. Bu bölgeyi 248 bin 127 kişi ile Kocaeli’de yer alan Ormanya Tabiat Parkı ve 123 bin 500 kişi ile Gaziantep’te bulunan Burç Tabiat Parkı izlemişti. 2023 yılı toplamında ise doğayı keşfetmeyi seven 63 milyon 679 bin 581 kişi korunan alanlarla buluştu.

DİKKAT: YANGIN RİSKİ!

Bakan Yumaklı, vatandaşları korunan alanlara ziyaretleri sırasında yangın riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle piknik yaparken ve çevreyi kirletmeden hareket etmelerini istedi. Doğanın korunması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Mehmet Fener