İşlerinin havaların soğumasından dolayı çok düşük seviyede olduğunu aktaran ayakkabı boyacıları, kazandıkları parayla geçinemediklerini belirtti.

AYAKKABI BOYACILARINA ARTAN MALİYETLERDEN ŞİKAYETÇİ

15 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Boyacı Selim Doğan, artık ayakkabı boyacılığında para kazanamadıklarını belirtti.  Geçimini günlük olarak kazandığı parayla sağladığını ifade eden Doğan, "Günde 100 liraya çalışıyorum diyebilirim. Günde kaç ayakkabı boyadıysam o kadar kazanıyorum." dedi.

MALZEME FİYATLARI ÇOK PAHALI

Hayat pahalılığının en büyük sorunu olduğunu söyleyen Doğan, "Her şey çok pahalı. Ben emekliyim 7 bin 500 lira maaş alıyorum ayda 3-4 bin buradan kazanıyorum. Ama artan masraflara yetişemiyorum. Her gün yeni bir zam geliyor. Gelirim, giderlere yetmiyor. Boya için malzeme almaya gitsem 7-8 bin lira ödemek zorunda kalıyorum." ifadelerini kullandı.

20 LİRAYA PAHALI DİYORLAR

Müşterilerinin fiyata tepki göstermesine sitem eden Doğan, "Ben 3-4 işlem yapıyorum. Temizliyorum, boyuyorum cilalıyorum ve temizlerken ayakkabının bağcıklarına kadar çıkarıyorum. Temiz çalışıyorum yani, emek veriyorum. Ama pahalı diyorlar, vazgeçip gidiyorlar. Ancak ben daha ucuza çalışırsam, hem emeğimin, hem masrafımın karşılığını alamayacağım. " şeklinde konuştu.

Aylin Cıkcık