8 Büyüklüğünde Deprem Bekleniyor: Frank Hoogerbeets'ten Türkiye'ye Yeni Uyarı

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerini önceden tahmin eden Avustralyalı deprem bilimci Frank Hoogerbeets, yine önemli uyarılarda bulundu. Hoogerbeets, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla olası büyük bir deprem konusunda halkı bilgilendirdi. Bu açıklama, 14 Temmuz 2024'te yapılmıştır.

Avusturyali Deprem Kahini Uyardi 8 Buyuklugunde Depreme Hazir Olun-2

Frank Hoogerbeets, daha önce Kahramanmaraş merkezli 7.5 büyüklüğündeki depremleri öngörmüş ve bu tahminleriyle dikkat çekmişti. Deprem bilimci, Türkiye'nin sismik hareketlerini yakından takip ederek, "Bu bölgelerde 7,5 büyüklüğünde deprem olacak" demiş ve bu tahmini doğrulanmıştı.

Hoogerbeets'in Yeni Tahminleri ve Uyarıları

Avusturyali Deprem Kahini Uyardi 8 Buyuklugunde Depreme Hazir Olun

Hoogerbeets, 18 Nisan 2024 tarihinde meydana gelen Tokat merkezli depremleri de tahmin etmişti. Bu tahmini hakkında, “Bugün Batı ve Orta Türkiye'de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir” demişti. Bu açıklamadan 16 saat 32 dakika sonra, 18:11'de Tokat Sulusaray merkezli 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Gezegenler ve Deprem Tahminleri

Avusturyali Deprem Kahini Uyardi 8 Buyuklugunde Depreme Hazir Olun-1

Hoogerbeets'in gezegenlerin dizilimlerine dayanarak yaptığı deprem tahminleri zaman zaman yanılabilse de, son yaptığı paylaşım bir anda paniğe neden oldu. Yeni Akit'te yer alan habere göre, Hoogerbeets, Uluslararası deprem uyarı sistemi SSGEOS'ın, "Ay, Venüs, Mars ve Neptün'ü içeren gezegen ve ay kavuşumunun yakınsaması daha büyük sismik aktiviteye neden olabilir. Önümüzdeki günlerde 7 ila 8 büyüklüğünde bir deprem olma ihtimali yüzde 50-60" paylaşımını alıntıladı ve "Her ihtimale karşı tetikte olun" uyarısını yaptı.

Hoogerbeets, gezegenlerin dizilimi üzerinden yaptığı deprem tahminleri ile tanınan bir isim olmasının yanı sıra, şarkıcı ve söz yazarı kimliğiyle de biliniyor. 2002 yılında depremlerle ilgili Ditrianum adlı siteyi kuran Hoogerbeets, "En İyi Avustralyalı Gökbilimciler" listesinde üçüncü sırada yer alıyor.

Özetle Frank Hoogerbeets'in tahminleri, Türkiye'de ve dünyada dikkatle takip ediliyor. Deprem tahminleri her ne kadar bilimsel olarak tartışılsa da, Hoogerbeets'in uyarıları ciddiye alınmalı ve gerekli tedbirler alınmalıdır.

Kaynak: Haber Merkezi