Avustralyalı Deprem Bilimci Frank Hoogerbeets'in Yeni Tahmini: Adana, Kayseri, Osmaniye ve Diğer Şehirler Tehlike Altında

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş depremlerini önceden tahmin eden Avustralyalı deprem bilimci Frank Hoogerbeets, bu kez Adana ve çevresindeki iller için Ağustos ayını işaret ediyor. "Deprem kahini" olarak bilinen Hoogerbeets, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye'yi gösteren bir harita yayımlayarak dikkatleri üzerine çekti.

Avustralyali Deprem Bilimci Uyardi Adana Ve Cevresi Icin Agustos Uyarisi

Adana ve Çevresine Dikkat

Günün erken saatlerinde Adana'da meydana gelen üç depremin ardından, büyüklüklerini belirterek bilgi paylaşımı yapan Avustralyalı deprem bilimci Hoogerbeets, özellikle Adana'yı uyardı. Haritada Adana'nın yanı sıra Kilis, Hatay, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Osmaniye'nin de risk altında olduğu görüldü.

Ağustos Ayı İçin Kritik Tahminler

Avustralyali Deprem Bilimci Uyardi

Hoogerbeets, takipçilerinin sorularını yanıtlarken Ağustos ayının 4,6 büyüklüğünde bir deprem için kritik olduğunu belirtti. Paylaşımında, "M 4.6 ORTA TÜRKİYE (Adana). Kısa vadede daha güçlü bir sarsıntı yaşanması muhtemel," ifadelerini kullandı. Ünlü deprem bilimci, aynı paylaşımda Balkan ülkelerinde de bazı bölgelerde deprem olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Avustralyalı deprem bilimci Frank Hoogerbeets Kimdir?

Avusturyali Deprem Kahini Uyardi 8 Buyuklugunde Depreme Hazir Olun-2

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş depreminden önceki tahminiyle dikkat çeken Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets, aynı zamanda şarkıcı ve söz yazarı olarak da tanınıyor. 2002 yılında depremlerle ilgili Ditrianum adlı siteyi kuran Hoogerbeets, "En İyi Avustralyalı Gökbilimciler" listesinin üçüncü sırasında yer alıyor.

Avustralyalı deprem bilimci daha önce de şu uyarıları yapmıştı: 

Avustralyalı Deprem Bilimci Uyardı: 8 büyüklüğünde depreme hazır olun!

Avustralyalı Deprem Bilimciden Yeni Uyarı Geldi: Türkiye'nin Kuzeybatı'sı

Yüksek Risk Altındaki Bölgeler

Avustralyali Deprem Bilimci Uyardi Adana Ve Cevresi Icin Agustos Uyarisi-1

Hoogerbeets’in paylaştığı haritada risk altındaki bölgeler şu şekilde sıralanıyor:

  • Adana
  • Kilis
  • Hatay
  • Kayseri
  • Kahramanmaraş
  • Gaziantep
  • Osmaniye

Frank Hoogerbeets'in uyarıları ciddiye alınmalı. Özellikle Adana ve çevresindeki şehirlerde yaşayanlar, olası depremlere karşı hazırlıklı olmalı. Deprem bilimcilerin ve yetkililerin bu uyarıları dikkate alarak gerekli önlemleri almaları büyük önem taşıyor.

Kaynak: Sosyal Medya