Asgari ücret zammı için son haftalara girildi. Asgari ücret komisyonu, aralık ayında dört kez toplanarak 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleyecek. Asgari ücret zammında enflasyon oranları ve refah payı beklentileri belirleyici olacak. Uzmanlar, asgari ücrete yüzde 40 ile yüzde 50 arasında bir zam yapılmasını öngörüyor. Bu durumda, asgari ücret 15 bin 963 lira ile 17 bin 103 lira arasında değişecek.

Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Milyonlarca çalışan, 2024 yılında asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Asgari ücreti, işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında aralık ayında dört kez toplanacak. Toplantılarda, ekonomik koşullar, işgücü piyasası ve çalışanların yaşam standartları göz önünde bulundurulacak.

Asgari ücret zammında enflasyon oranları ve refah payı beklentileri belirleyici olacak. Hem Orta Vadeli Program’da hem de Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 65. Bu orana göre 6 aylık enflasyon yüzde 37.76 seviyesinde. Uzmanlar, asgari ücrete yüzde 40 ile yüzde 50 arasında bir zam yapılmasını öngörüyor. Bu durumda, asgari ücret 15 bin 963 lira ile 17 bin 103 lira arasında değişecek.

Asgari ücret zammı için son sözü Asgari Ücret Tespit Komisyonu söyleyecek. Komisyon, aralık ayında yapacağı toplantıların ardından asgari ücret zammını açıklayacak. Komisyonun kararı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından kamuoyuna duyurulacak.

Aylin Cıkcık