SSK, Bağ-Kur emekli maaşı, memur maaşları ve asgari ücret ile beraber 65 yaş, evde bakım ve engelli aylığı Ocak 2024'te yeniden artacak.

Burada sosyal yardımlardaki artışı memur zammı belirleyecek. Öte yandan en düşük emekli maaşı yani ara zam çalışmalarını 2 Bakanlık yürütüyor. Başkan Erdoğan, kimsenin enflasyona ezdirilmeyeceğinin altını çizerken, "Yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı. Peki emekli zammı ne kadar olacak? Memur maaşları ne kadar artacak? İşte tüm sosyal yardım ödemeleri dahil tek tabloda tüm hesaplar...

Yılbaşında emekli zammı ve memur maaş zammı dışında sosyal yardımlarla birlikte ve işçilerin tazminatları da artacak. Artış oranını ise memur zammı maaş katsayısındaki artış belirleyecek. Ekonomistlerin beklentisine göre yapılan hesaplamalar emekli maaşı zammı ve memur maaş zam kat sayısının yüzde 50'yi aşacağını gösterdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan emekli maaşı, memur maaş zammı ve asgari ücret ile ilgili açıklama geldi. Erdoğan, "Kimse enflasyona ezdirilmeyecek" dedi.

Editör: Mehmet FENER