Hindistan’ın güneyindeki Tamil Nadu eyaletinin başkenti Chennai’de dün başlayan şiddetli yağışlar, sel felaketine yol açtı. Polis, sel nedeniyle elektrik çarpması ve ağaç devrilmesi gibi olaylarda 5 kişinin öldüğünü duyurdu. Kentteki havalimanı, sular altında kalarak uçuşlara kapatıldı. Cadde ve sokaklarda park halindeki araçlar, sel sularına kapılarak sürüklendi. Bazı yollar çökerken, bazı evler de su baskınına uğradı. Selde mahsur kalanlar, itfaiye ekiplerinin botlarıyla kurtarıldı.

Tamil Nadu eyaletinde 4 bölgede okullar, iş yerleri ve bankalar tatil edildi. Eyaletin komşusu Andhra Pradesh’te ise kasırga nedeniyle 8 kıyı bölgesinde 7 bin kişi tahliye edildi. Yetkililer, kasırga etkisine giren bölgelerde toplam 28 bin kişinin tahliye edilmesinin planlandığını açıkladı.

Hindistan meteoroloji servisi, Michaung Kasırgası’nın saatte 110 kilometre hızla yarın sabah Andhra Pradesh eyaletinin kıyılarına ulaşacağını bildirdi. Kasırganın şiddetli yağış, rüzgar ve dalgalara neden olacağı uyarısında bulundu.