Ek MTV'nin ikinci taksit ödemesi için son güne az bir zaman kaldı. Peki Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksiti için ödeme süresi ne zaman son?

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksiti için ödeme süresi bugün bitiyor. Zamanında ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet sitesinden yapılan duyuruda, ek MTV'nin ikinci taksiti için ödeme süresinin bugün sona ereceği belirtildi.

Ek MTV'nin zamanında ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödeyecek.

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, vergi dairesi vezneleri, PTT şubeleri, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankalardan, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecek.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle oluşan finansman ihtiyacı dolayısıyla ek MTV düzenlemesi yapılmıştı. Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresi 6 Eylül'de biterken, bu dönemde yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edilmiş, hedeflenen tahsilatın yüzde 87'si karşılanmıştı.

BAHRİ UÇAR