Kebap alışkanlığı ile ünlü Antepliler, hafta sonları balık tüketmeye başladı. Havaların soğuması ve balık mevsimi nedeniyle, balık hali ve marketlerin balık reyonlarında yoğunluk yaşanıyor.
Antepliler, Hafta Sonu Balığa Dadandı
Et ağırlık beslenen Antepliler, balığı hafta sonları yemeyi tercih ediyor. Etten daha ucuz olması nedeniyle, dar ve orta gelirliler, hamsi ve istavrit tüketirken, daha üst gelir grubunda olanlar pahalı balıkları tercih ediyor. Büyük balıklarda fiyat 150-450 lira arasında değişiyor. Karadeniz hamsisinin kilogramı ise 100 liradan satılıyor.
Balık hali esnafı, hafta arası satışların biraz durgun olduğunu, ancak hafta sonları vatandaşların balığa yönelmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade ediyor.
Satıcılar, “Biliyorsunuz, bu kentin insanları genelde et tüketir. Ancak son zamanlarda etin kilogramının 500 liraya kadar çıkması, dar ve orta gelirlinin et yiyecek halini bırakmadı. Bu yüzden de insanlar genelde hamsi ve istavrit gibi daha ucuz, aslında daha sağlıklı olan balıkları tercih ediyor” diye konuştu.