Türk mutfaklarının vazgeçilmez çorbalarından olan mercimek çorbasını farklı bir biçimde karşınıza çıkartıyoruz. Ne yapsam lokantalardaki gibi olmuyor dediğinizi duyar gibiyim. Kıvam ve lezzet olarak “bunun içine ne katıyorlar acaba” sorusunu siz de kendinize çok kere sormuşsunuzdur. Aslında malzeme olarak farklı bir şey kullanılmıyor. Sadece birkaç ufak teknik ile siz de mercimek çorbanızı lokanta usulü yapabilir ve eviniz de lokantaları kıskandıracak sofralar hazırlayabilirsiniz.

suzme-mercimek-corbasi-one-cikan


ANTEP USULÜ MERCİMEK ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER: 

1 Su Bardağı Sarı Mercimek
1,5 Su Bardağı Tavuk Suyu
4 Su Bardağı Sıcak Su
1 Yemek Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Diş Sarımsak
1 Tane Soğan

SOSU İÇİN:

2 Yemek Kaşığı Tereyağı


1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber

gaziantep-mahluta-corbasi.jpg


ANTEP USULÜ MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

1- Yemeklik soğan, dövülmüş sarımsak ve tereyağını bir tavada kavurun.

2- Birkaç dakika sonra bu karışıma un ilave edin.

3- Çırpma telinden de yardım alarak bu karışıma tavuk suyunuzu ekleyin. Bol su ile yıkanan mercimekleri ve kalan pişirme suyunu da ekleyerek kaynaması için bekleyin.

4- Kaynadıktan sonra baharatlarınızı ve tuzu da ekleyerek mercimeklerin yumuşamasını bekleyin.

5- İstediğiniz kıvama ulaşan çorbayı blender yardımı ile pürüzsüz bir hale getirin. Dilerseniz delikli bir süzgeçten de geçirebilirsiniz.

6- Sos olarak erittiğiniz tereyağında pul biber kavurun.

7- Ve hazır olan çorbanın üzerine bu karışımı dökerek karıştırın.