Adıyaman ve Şanlıurfa arasında sıkça tartışma konusu olan enfes lezzetlerden çiğköfte Antep usulü ile yapınca bilinen çiğköfteye rakip oluyor.
ANTEP USULÜ ÇİĞKÖFTE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MAZLEMELER:
500 gr çiğ köftelik et
3 su bardağı köftelik bulgur (Simit)
1 su bardağı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı köfte baharatı
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 demet maydanoz
2 adet taze soğan
1 adet taze sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet kuru sarımsak
ANTEP USÜŞÜ ÇİĞKÖFTE NASIL YAPILIR?
1- Taze soğan, sarımsak ve maydanoz yıkanıp ince ince ayrı kaplara doğranarak bir tarafa konur.
2- Kuru soğan ve sarımsaklar da ince ince doğranıp bir tarafa konur.
3- Bir kapta köftelik et, biber salçası, ben Antep salçası koydum toz biber, karabiber, yedi çeşit köfte baharatı ve isot, tuz karıştırılır.
4- Bu karışımların üzerine köftelik bulgur da ilave edilerek 25 veya 30 dakika yoğrulur.
5- Bulgur yeterince yumuşadıktan sonra üzerine zeytinyağı, yeşil soğan ve sarımsak ve maydanoz ilave edilip bir süre daha yoğrulur. Servis tabağına alınır ve isteğe bağlı marul veya yeşilliklerle servis edebilirsiniz.