Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamada, maç sonrası sahaya inerek maçın hakemine yönelik şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile maç sonrası sahaya inen taraftarlar hakkında 6222 sayılı yasaya aykırılık ve kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama suçlarından 6222 S.Y. 17/1, TCK’nın 86/2-3 maddeleri gereğince soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada, “Soruşturma devam etmekte olup, tüm şüphelilerin tespit edilmesi, gözaltına alınıp mevcutlu olarak Başsavcılığımızda hazır edilmelerine yönelik Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube Müdürlüğüne gerekli talimat verilmiştir. Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir” denildi.

Maçın ardından Meler’e yumruklu saldırıda bulunan Koca, daha sonra yaptığı açıklamada, “Hakem Halil Umut Meler’e karşı bir hareketim olmadı. Ben sadece hakemle konuştum. Hakem bana ‘Sen kimsin?’ dedi. Ben de ‘Başkanım’ dedim. O da bana ‘Sen başkan değilsin’ dedi. Ben de ‘Sen kimsin?’ dedim. O da bana ‘Ben hakemim’ dedi. Ben de ‘Sen hakem değilsin’ dedim. Bu kadar” demişti