Bugün Ankara'ya çağırılan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül'ün başkanlığında Gaziantep Milletvekilleri ve İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi'nin de katıldığı bir sunum gerçekleştirdi. 

İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, toplantı öncesi AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ile meclisteki odasında özel bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından AK Parti İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi ve Milletvekillerinin de katıldığı bir toplantı yapıldı. 

Toplantı

Gaziantep'in sağlık sorunlarının ele alındığı toplantıda, çözüm önerileri ve yapılması gerekenler görüşüldü. Özellikle Gaziantep'in sağlık alanındaki personel açığının dile getirildiği toplantıda, bu alandaki yeni atamalar ele alındı. Edinilen bilgiye göre, önümüzdeki süreçte Gaziantep'e sağlık alanında 2 bine yakın personel ataması yapılması bekleniyor. 

Dursun Özbek Listesini Divan Kuruluna Teslim Etti Dursun Özbek Listesini Divan Kuruluna Teslim Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yaklaşık 6 ay önce hizmete giren ve yüzde 75'lik kısmı faaliyette olan 1875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesinin tam kapasiteyle hizmet verebilmesi için personel ihtiyacını, Gaziantep'te yapımı devam eden kamu hastanelerinin inşaat durumlarını, birçok aile sağlık merkezlerinde aile hekimleri sayılarının artırılması, Kamu hastanelerinde yoğun bakım üniteleri yatak sayılarının artırılması ve burada görev yapacak hemşire ve teknisyen ihtiyaçlarının acilen çözülmesi, depremde yıkılan Dr. Ersin Arslan hastanesi yerine yapılacak 400 yataklı yeni bir hastanenin ne zaman yapılacağı ve özel hastanelerin acil servis ve yoğun bakım ünitelerinde vatandaşlardan yönetmenlik dışı alınan yüksek paralara alan kurumlara karşı ne gibi yaptırım uygulanacağı konularının görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisindeki toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

Toplantıda Gaziantep’in sağlık alanında ki yeni yatırımları da görüşüldü. Yeni yatırımların ve projelerin görüşüldüğü toplantı, yapılan istişarelerle son buldu.

Muhabir: MEHMET FENER