SPK’dan onay alan Altınay Savunma Teknolojileri halka arz oluyor. Peki Altınay Savunma Teknolojileri halkı arzı ne zaman, kaç lot verir?, İşte ALTNY  halka arzıyla ilgili tüm bilgiler…

SPK ALTINAY SAVUNMA VE KOÇ METALURJİ’NİN HALKA ARZINA ONAY VERDİ

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) dün akşam yayınlanan bülteninde Altınay Savunma ve Koç Metalurji’nin halka arzına onay verildi.

ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİ HALKA ARZ OLUYOR

SPK’dan onay alan Altınay Savunma Teknolojileri halka arz oluyor. Peki milli projelerde yer alan Altınay Savunma Teknolojileri halkı arzı ne zaman, kaç lot verir? İşte Altınay Savunma Teknolojileri halkı arzıyla ilgili tüm bilgiler…

ALTINAY SAVUNMA HİSSE FİYATI NE KADAR?

Çeyrek asrı aşan mühendislik deneyimiyle savunma teknolojilerine yönelik proje ve ürünler geliştiren Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş., 32.00 TL’den halka arz olacak.

Altınay Savunma Teknolojilerinin halka arz büyüklüğünün yaklaşık 1,9 milyar lira, halka açıklık oranının ise yüzde 25 olması öngörülüyor. Halka arz kapsamında 58 milyon 823 bin 530 nominal/adet hisse satışa sunulacak.

ALTNY TALEP TOPLAMA TARİHLERİ NE ZAMAN

Altınay Savunma Teknolojileri halka arzın talep toplama tarihleri henüz açıklanmadı. Altınay Savunma halka arı talep tarihleri önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.  

 ALTNY KAÇ LOT VERİR?

Altınay Savunma Teknolojileri halka arzı toplamda 58 milyon 823 bin 530 lot dağıtımı yapacak. Ancak şu anda olası lot miktarı belirlenmedi.  

ALTNY koduyla borsada işlem görecek Altınay Savunma Teknolojileri, bireysele eşit dağıtım yöntemiyle dağıtılacak.

İşte önümüzdeki hafta talep toplayacak Altınay Savunma Teknolojileri halka arzının tedayları…

Fiyat: 32,00 TL

Pay Adeti: 58.823.530 LOT

Arz Büyüklüğü: 1.882.352.960 TL

ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ GELİRİYLE NE YAPACAK?

Fon Kullanım Alanları;

Yeni tesis ve üretim teknolojileri (%50)

Test ve doğrulama teknolojileri ile Ar-Ge ve Ür-Ge yatırımları (%15)

İşletme sermayesi (%15)

Şirket satın alımı veya iş ortaklıkları kurulması (%10)

Global satış ve pazarlama ağı (%5)

Finansal borç ödemeleri (%5)

ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HAKKINDA

2014 yılında Altınay Teknoloji Grubu bünyesinde kurulan Altınay Savunma Teknolojileri A.Ş., kurulduğu günden bu yana Hareket Kontrol Sistemleri, İnsansız Sistemler, Deniz Sistemleri, Silah Sistemleri, Mühimmat İmha ve Kritik Üretim Sistemleri alanlarında kamu, özel sektör ve yurt dışındaki çeşitli paydaşlarına ürün ve çözümler sunmakta ve çeşitli projelerin yükleniciliğini yapmaktadır.

Oluşturduğu yüksek katma değer ile başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere ülkemizin ihtiyaç duyduğu teknolojileri hayata geçirirken küresel bir oyuncu olma hedefiyle kabiliyet ve imkanlarını artırma yolunda çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Altınay Savunma’da bugün, çoğunluğunu alanında uzman mühendislerin oluşturduğu 180’den fazla çalışan bulunmaktadır.

Merkez ofisi, İstanbul Kurtköy’deki Teknopark İstanbul kampüsünde yer alan Altınay Savunma’nın farklı lokasyonlarda bulunan üretim hattı, depo ve iştirak ofisleri ile birlikte 43.000m² üzerinde altyapısı bulunmaktadır. Altınay Savunma, AS9100D Belgesi ve IS0 9001, ISO 14001, ISO 45001 ile Milli ve NATO Gizli Tesis Güvenlik Belgelerine de sahiptir. Ayrıca gerçekleştirdiği çalışmalarda ECSS, CMMI Seviye-3, IEEE-12207, IEEE-15288 ve MlL-STD-973, ANSI/EIA 649 gibi uluslararası kabul görmüş standart ve yaklaşımları dikkate almaktadır.

Muhabir: Bahri Uçar