Gümüş yatırımcısına altından daha fazla kazandırıyor ve yatırımcıların gözdesi haline geldi. Peki yatırımcı altındaki yükseliş nedeniyle gümüşe mi yöneldi? Gümüş fiyatında yükseliş sürecek mi? 
Dünyada ve Türkiye’de özellikle risk algısının bozulduğu ve reel getiri arayışının öne çıktığı dönemde altın kadar, gümüş de popüler bir yatırım aracı olarak öne çıkıyor. Borsada ve altındaki ani fiyat dalgalanmaları yatırımcıyı gümüşe yöneltti. 


Gümüşçü dükkânı işletmecisi Sakıp Güner, Gaziantep'te son dönemde gümüşe talebin arttığını belirtti. Özellikle alyans, tektaş gibi gümüş modellerinde bir artış olduğunu belirten Güner, "Özellikle erkekler tarafından gümüş alyans modelleri çok tercih ediliyor. Onun dışında baget diye bilinen tektaş modelleri, tektaşlar ve beştaşlar tercih ediliyor. Son zamanlarda bu ürünlere olan talepte dikkat çeken, belirgin bir artış var." ifadelerini kullandı. 


KÜLÇE GÜMÜŞLER DE REVAÇTA
Külçe gümüşe de yoğun bir talep olduğuna dikkat çeken Güner, "Gümüş sadece külçe olarak alındığında bir yatırım aracı olarak kullanılabilir. Has gümüş olarak bilinen külçe gümüşler 250 gram, 500 gram yâda 1000 gram olarak satın alınabilir. Takı olarak alınan gümüşleri yatırım olarak değil, daha çok hediye olarak tercih edilebilir." dedi.

AYLİN CIKCIK

Editör: Aylin Cıkcık