Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Altın Portakal Film Festivali’mizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum." açıklaması yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediye başkanı Muhittin Böcek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edildiğini duyurdu. 

Yönetmen Necla Demirci'nin "Kanun Hükmü" belgeselinin seçkiden çıkarılmasına ilişkin tartışmalarla gündeme gelen festivalin bu yıl düzenlenmeyeceği bildirildi. 

Böcek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız Antalya Altın Portakal Film Festivali’mizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum." ifadelerini kullandı. 

Altın Portakal'da 'Kanun Hükmü' krizi


"Kanun Hükmü" belgeselinin, geçtiğimiz hafta "filmde yer alan bir kişi hakkında yargı sürecinin devam etmesi" gerekçesiyle seçkiden çıkarılmasına önce festivalin jüri üyeleri, ardından festivalde filmlerinin gösterilmesi planlanan bazı yönetmen ve yapımcılar tepki gösterdi.

Bir bildiri yayımlayan yönetmen ve yapımcılar, film seçkiye geri alana kadar festivalden çekilme kararı aldıklarını duyurdu.

Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu perşembe günü sabah saatlerinde yaptığı bir açıklamayla filmin tekrardan seçkiye alındığını bildirdi.

Boyacıoğlu açıklamasında, "Ulusal Belgesel Film Yarışması seçkisinden çıkarılan 'Kanun Hükmü' adlı belgesel filmde yer alan kişi ile ilgili yargılama sürecinin devam etmediği tarafımızca belgelendiği için filmin yarışma seçkisine geri alınmasına karar verilmiştir." ifadelerini kullandı.