Altın yatırımcısı gram altın artacak mı? düşecek mi? sorularının cevabını arıyor. 12 Aralık 2023 güncel altın fiyatları...

Geçen hafta cuma günü ABD’de istihdam verisinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte altın fiyatları sert düşüş göstermişti. Dün ise altın fiyatlarında aşağı yönlü seyir devam etti. Bugün ise saat 16.30’da ABD’de kritik veri açıklanacak. Altında yön belli olacak. İşte detaylar...

Para ve emtia piyasalarında yönü ABD’den gelen ekonomik gelişmeler belirlemeye devam ediyor. Cuma günü ABD’de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde artış göstermesi ile birlikte ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizi daha fazla süre yüksek tutacağı beklentileri kuvvetlendi.

Cuma günü altın fiyatlarında sert düşüşler görülürken, yeni haftanın ilk işlem gününde de altında aşağı yönlü seyir dikkat çekti.

ALTIN FİYATLARI DÜN GERİLEDİ

Haftaya 2003 dolardan başlayan ons altın 1975 dolar seviyesine kadar geriledikten sonra 1981 dolardan kapandı.

Dün 1926 liradan açılan gram altın 1856 liraya kadar geriledikten sonra 1859 liradan günü tamamladı.

ALTIN YATIRIMCILARI KRİTİK GELİŞMEYİ BEKLİYOR

Öte yandan bugün saat 16.30’da ABD’de kasım ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Enflasyonun aylık bazda değişim göstermesi beklenmezken, yıllık bazda yüzde 3.2 seviyesinden yüzde 3.1’e gerilemesi bekleniyor.

Kritik enflasyon verisi para ve emtia piyasalarında yönü belirleyecek. Enflasyon rakamlarının sürpriz yapması durumunda altında sert hareketler görülebilir.

Haftanın ikinci işlem gününe 1981 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükselerek 1987 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1980 dolar, en yüksek ise 1989 dolar seviyeleri test edildi.

Güne 1846 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda yükselerek 1852 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 1840 lira, en yüksek ise 1854 lira seviyeleri görüldü.

Editör: Bahri Uçar