TBMM TV’de katıldığı programda farklı konulara değinen AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, kendi, ailesi ve Gaziantep’e dair önemli konularda açıklama yaptı.

ALİ ŞAHİN, ÇOCUKLARININ SİYASETÇİ OLMASINI İSTER Mİ?

 1-1298

Sunucu tarafından sorulan “Çocuklarınızın ya da diğer aile bireylerinizin siyaset ile uğraşmasını ister misiniz?” yanıt veren Şahin, “Siyaset çok zor bir saha ve alan çünkü, tümüyle bir beklenti yönetiyorsunuz. Karşısında sizden birtakım beklentileri olan olağanüstü büyük kitleler var. Her şeyden önce seçmenlerinizin ve ilinizin hizmet beklentileri var. Bireysel beklentiler var. Partinizin sizinle alakalı performans beklentisi var. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nun sizinle ilgili devam beklentisi var. Bu beklentilerinin bütününün yönetimi anlamına geliyor. Türkiye’de siyaset kolay değil. Bütün bir toplumun, herkesin beklentisini karşılamak kolay değil. Bunun yanı sıra, inanılmaz bir keyfi var. Halkınıza, milletinize hizmet etmenin şerefi ve onuru var. Seçilmiş olmanın büyük bir şerefi ve onuru var. Bunun yanı sıra ben milletvekili olduğun için Ali Şahin olmaktan öte, Ali Şahin olduğum için milletvekili olmayı daha çok benimsiyorum. Çünkü milletvekili olmak Ali Şahin’e bir değer, bir anlam, bir şeref, bir onur katmaz. Tam tersi Ali Şahin milletvekilliğine şeref katan, itibar katan, güç katan olmalı. Çünkü insandır asıl olan, makamlara değeri, şerefi insan katar. Eğer çocuklarımın da kaderinde siyaset varsa, güzel bir hizmet serüvenlerinin olmasını dilerim” dedi.

ALİ ŞAHİN’E KIZINDAN ÖZLEM DOLU MEKTUP

 2-117

“Ailenize yeteri kadar vakit ayırabiliyor musunuz?” ve “Aileniz siyasetçi olmanızdan şikayet ediyorlar mı?” sorusunu yanıtlayan Ali Şahin, “Milletvekillerinin böyle bir hayatlarında sektirdikleri aileleri ile ilgili bir yaşam dilimi var. Siyaset yaptıkları yıllar boyunca belki de en az ilgi gösterdikleri kesim kendi aileleri. Çünkü onları zaten hep arkanızda ve her zaman destekçiniz olarak görüyorsunuz. Öncelisi ise seçildiğiniz bölge, insanlara, ülkenize, misyonunuza, parti ve davanıza vermek durumunda kalıyorsunuz. Benim aldığım en dramatik mektup kızımdan aldığım bir mektuptu. Bir sabah uyandığımda baş ucumda bir mektup vardı. Mektubu açtığımda ise kızımın şu cümlelerini okudum üzülerek. “Baba ben seni çok özlüyorum” diye yazmıştı. Bunun nedeni ne? Çünkü, biz geceleri geç saatlere kadar Genel Kurul’da çalışıyoruz veya yurt dışı görevlerimizde yurt dışına, saha görevlerimizde ise kentimize gidiyoruz. Gece ben eve vardığımda kızım uyuyor oluyordu. Sabah erken kızım okula giderken, ben uyuyor oluyordum. Onun için biz bir evde yaşıyorduk ama kızımla birbirimizi göremiyorduk. Ben hayatımda Pakistan’da okuduğum yıllarda çok dramatik, çok özlem dolu mektuplar aldım ama hayatımın en özlem dolu mektubu kızımdan milletvekiliyken almış olduğum ve baş ucuma bırakılan bir “Baba seni çok özlüyorum” mektubuydu” ifadelerini kullandı.

ALİ ŞAHİN, MUTFAKTA YEMEK YAPAR MI?

3-64 

Son olarak ise “Gaziantep gastronomide Türkiye’nin en önde gelen kentlerinden bir tanesi, sadece Türkiye için değil, dünyaya da açılan lezzetleri var. Mutfağa girer misiniz, yemek yapar mısınız, yaparsanız en iyi yaptığınız yemek hangisi?” sorularını yanıtlayan Ali Şahin, “Mutfak Gaziantep’te sadece Gazi şehrimizin o müstesna hanımefendilerinin hünerlerini sergilediği bir sanat alanı değil, aynı zamanda erkeklerin de ortaya koydukları bir alan. Aslında bugün Gaziantep mutfağı yüzyıllardan bu yana gelen tecrübelerin bugünkü yansıması çünkü önümüze o süslenmiş şekilde, lezzetli bir yemek olarak önümüze sunulmuş hali. Bende mutfakta kendimi oldukça mahir bulurum. Çünkü Pakistan’da öğrencilik yıllarımda, 7 yıllık öğrencilik hayatımda bütün yemeklerimi kendim yaptım. Çiğ köfte yoğurmaktan, bizde türlü derler “Patlıcan, domates ve et bir arada yapılan bir yemektir.” O’na kadar. Türk erkeğinin favori yemeklerinden birisidir. Mutfakta iyi olduğumu söyleyebilirim ancak Pakistan’daki o 7 yıllık öğrencilik hayatım mutfakta beni çok yordu, temizlikte beni çok yordu. Şimdi bu konuda Ebru Hanım eşim, Allah ondan razı olsun. Mutfakta o kadar mahir ki onunla yarışmam mümkün değil. Sadece onun yamağı ve yardımcısı olabiliyorum” diye konuştu.

Kaynak: Mehmet Fener