Albaraka Türk, bu yıl yaşanan depremin ardından zarar gören işletmelere destek olmak için uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK ile ortak bir proje yürütüyor. Proje kapsamında 11 ildeki esnaf ve KOBİ’lere iş geliştirme, finansmana erişim, yeni fırsatlar için iş ağları kurma gibi konularda rehberlik ediliyor.

Bölgedeki ekonomik canlanmaya katkı

Projenin bir diğer amacı da bölgedeki ekonomik canlanmayı destekleyerek sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunmak. Bu doğrultuda Albaraka Türk, esnaf ve KOBİ’lere avantajlı işletme kredisi imkanı sunuyor. Banka, toplam 1,1 milyon avro finansman sağladığı projeden şu ana kadar birçok müşterisinin faydalandığını duyurdu.

“Sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınma alanlarında faaliyetlerimizi sürdüreceğiz”

Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Uludağ, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Deprem sonrası bölgedeki işletmelerin yeniden ayağa kalkmalarına yardımcı olmak için SPARK ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Proje sayesinde, esnaf ve KOBİ’lerin faaliyetlerine devam edebilmeleri için uygun koşullarda işletme kredisi sağlıyoruz. Ayrıca bölgedeki ekonomik canlanmayı destekleyerek sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasına katkıda bulunuyoruz. Proje tamamlandıktan sonra da sürdürülebilirlik ve sosyal kalkınma alanlarında benzer faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Kaynak: AA