AK Parti Gaziantep’te Murat Çetin'in görevinden istifa etmesinin ardından boşalan başkanlık koltuğu için bugün temayül yoklaması yapılacak.

AK PARTİ GAZİANTEP’TE İL BAŞKANI İÇİN TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILACAK

AK Parti Gaziantep’te Murat Çetin'in görevinden istifasıyla boşalan il başkanlığı için düğüm çözülüyor. AK Parti Gaziantep’te İl Koordinatörü Hakan Kahtalı’nın Başkanlığında il başkanlığı için teşkilat temayülü yapılacak.

İL BAŞKANLIĞI İÇİN KİMLER OY KULLANACAK?

Nefeslerin tutulduğu temayül yoklamasında; İl Asil Yönetimi, İl Kadın Kolları Asil Yönetimi, İl Gençlik Kolları Asil Yönetimi, İl Disiplin Kurulu ve Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri, Şahinbey ve Şehitkamil Yönetim Kurulu Asil Üyeleri, Araban - İslahiye - Karkamış - Nizip - Nurdağı - Oğuzeli- Yavuzeli İlçe Başkanları, Tüm İlçe Kadın Kolları Başkanları, Tüm İlçe Gençlik Kolları Başkanları, Büyükşehir -  Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Meclis Üyeleri oy kullanacaklar. Delegeler oy kullanırken il başkanlığı için 3 isim yazacak.

SON KARARI ERDOĞAN VERECEK

AK Parti Gaziantep’te bugün yapılacak temayül yoklamasında belirlenen isimler, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da adaylar arasından birisini il başkanlığına ataması bekleniyor.

İL BAŞKANLIĞI GÖREVİNİ BAŞKAN VEKİLİ MURAT ŞERBETÇİ YÜRÜTMEKTE

31 Mart yerel seçimlere öncesinde Murat Çetin'in istifasının ardından il başkanlığı görevini AK Parti Gaziantep İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi yürütmekte.

Kaynak: BAHRİ UÇAR