Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Olağan Kongre Süreci için start vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından AK Parti Gaziantep’te de ilçe kongreleri için tarihler birer birer belirlenmeye başladı.

İLK KONGRE İSLAHİYE’DE…

AK Parti İl Başkanlığına sunulan ve AK Parti Genel Merkezinden alınan onay kapsamında Gaziantep’te 8. Olağan Kongre süreci de başladı. Bu kapsamda ilk gerçekleştirilen ilçe kongresi İslahiye oldu. 19 Ekim Cumartesi günü AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül’ün katılımıyla düzenlenen İslahiye İlçe Kongresi’nde Reşit Uluşan ilçe başkanı seçildi.

ŞEHİTKAMİL’DE COŞKULU KONGRE

Kentte gerçekleşen ikinci kongre de aynı gün yapıldı. Onat Kutlar Salonunda gerçekleştirilen Şehitkamil İlçe Kongresi ise büyük bir coşkuyla yapıldı. AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül’ün de katıldığı kongrede İsmail Güler, İlçe Başkanı seçildi.

İki ilçe kongresinin tamamlanmasının ardından gözler AK Parti İl Başkanlığı tarafından açıklanacak diğer ilçe kongrelerine çevrildi.

İŞTE O TARİHLER

www.referansgazetesi.com.tr’nin AK Parti İl Başkanlığından edindiği bilgilere göre bu hafta sonu 3 ilçe kongresi birden yapılacak. İlk olarak 26 Ekim Cumartesi günün saat 14.00’te AK Parti Şahinbey İlçe Kongresi yapılacak. Kongrede bir değişiklik olmadığı sürece ilçe başkanı Mehmet Tiryaki’nin yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. 27 Ekim Pazar günü ise iki kongre birden yapılacak. Edinilen bilgilere göre Pazar günü saat 11.00’de Araban, saat 14.00’te ise Oğuzeli İlçe Kongreleri gerçekleştirilecek. Nizip, Nurdağı, Yavuzeli ve Karkamış ilçe kongrelerinin ise Kasım ayında yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: Nevre Duman