AK Parti Gaziantep’te uzun süreden bu yana konuşulan il başkanlığında düğüm çözülüyor. İşte detaylar…

AK PARTİ’DE ART ARDA TOPLANTILAR

22 yıl sonra yerel seçimlerde ikinci parti olan AK Parti’de Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın ardından MKYK toplantısı gerçekleşecek. Milletvekilleri ve belediye başkanları da ayrı kamplarda bir araya gelecek. Toplantılarda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın verdiği değişim mesajları doğrultusunda yeni politikalar belirlenecek.

AK PARTİ’DE MKYK 22 MAYIS'TA TOPLANACAK

22 Mayıs'ta ise AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti yönetiminin hazırladığı seçim raporunu değerlendirecek ve AK Parti’nin yol haritasını belirlemeye yönelik adımlar atılacak.

MİLLETVEKİLLERİ VE BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİN AYRI KAMP

AK Parti, önümüzdeki süreçte milletvekilleri ve belediye başkanlarının yerel seçim sonuçlarını değerlendireceği iki ayrı kamp düzenleyecek. Bu kamplarda, toplumun talep ve beklentilerine uygun politikaların belirlenmesi amaçlanıyor.

Ak Parti Gaziantep Il Başkanlığında Düğüm Çözülecek Mi (5)

AK PARTİ'DE GÖZLER MYK TOPLANTISINDA

AK Parti'de gözler MYK toplantısına çevrildi. AK Parti'de yeni yol haritası için Merkez Yürütme Kurulu Çarşamba günü toplanacak. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, partinin üst yönetim organı olan Merkez Yürütme Kurulu toplanacak. Toplantıda, Erdoğan’ın verdiği değişim mesajları ve yaz dönemi çalışmaları ele alınacak. Değişim sürecinde, son sunumlar yapılacak. Edinilen bilgiye göre; Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, oy kaybı yaşanan il ve ilçelerin "neden" kaybedildiğini MYK üyelerine anlatacak. Sunumda; milletvekillerinin performansları, aday profilleri, teşkilat çalışmaları ayrı ayrı yer alacak.  

AK Parti’de illerden gelecek raporlar ışığında 22 Mayıs'ta gerçekleşecek MKYK toplantısında görevden alınmalar da bekleniyor. MYK’da il başkan değişiklikleri değerlendirilecek.

OLAĞAN KONGRE SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

14 Mayıs’ta Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına başkanlık eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  22 Mayıs’ta ise MKYK toplantısına başkanlık edecek. MYK’da, kongre sürecinin de değerlendirilmesi bekleniyor.  

Erdoğan, Çarşamba günü gerçekleştirilecek MKYK öncesinde MYK üyelerinden kapsamlı notlar hazırlamasını istedi. Genel Merkezdeki birimler de eylem planı için hazırlıklarını yaptı.

AK PARTİ’DE ÖNCE KAMP SONRA KONGRE

AK Parti’de, ay sonunda milletvekilleri ve belediye başkanlarının katılacağı bir istişare kampının yapılması, ardından da olağan kongre sürecinin başlatılması planlanıyor. 

Ak Parti Gaziantep Il Başkanlığında Düğüm Çözülecek Mi (2)

KAMP TARİHİ ÖNE ÇEKİLDİ

AK Parti'de daha önce 7-8-9 Haziran'da yapılması öngörülen kamp tarihi de öne çekildi. Bu kapsamda AK Parti Kızılcahamam 31. istişare ve değerlendirme kampı 31 Mayıs,1-2 Haziran'da yapılacak. Milletvekillerine gerçekleştirilecek geleneksel istişare kampında yeni yol haritasının çerçevesini kurmaylarıyla paylaşacak olan Erdoğan, TBMM'de vekillerin disiplinli şekilde çalışmaları, her vekilin başka kendi seçim bölgeleri olmak üzere sahayı ihmal etmemeleri, yerel seçimde tercihini başka partiden yana kullanan seçmenin gönlünün yeniden kazanılması için talimatlarda bulunacak. Seçmenle gönül köprülerinin tesis ve tamiri için sunumlar yapılacak. Kampa, MKYK üyeleri, MDK üyeleri, parti içi demokrasi hakem kurulu üyeleri, siyasi erdem etik kurulu üyeleri kurucular kurulu üyeleri, Milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları, birim başkan yardımcıları, bakanlar ve bakan yardımcıları katılacak.

AK PARTİ YENİ YOL HARİTASINI KIZILCAHAMAM KAMPINDA BELİRLEYECEK

AK Parti yeni yol haritasını Kızılcahamam kamp toplantısında belirleyecek. AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinde yaşadığı oy düşüşlerini 81 ilde yaptırdığı kamuoyu araştırmalarıyla rapor haline getirdi. Milletvekilleri ile gruplar halinde gerçekleşen istişare toplantıları tamamlandı. Son istişare Kızılcahamam kampı.

Kampa; eski ve mevcut kabine üyeleri, parti kurucuları, bugüne kadar AK Parti’nin tüm kadrolarında MKYK, MYK’da görev yapan eski ve yeni yeni üyeler ile milletvekilleri davet edilecek. Kamp da; 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçları değerlendirilerek, bundan sonra izlenecek yeni yol haritası belirlenecek.

31 Mayıs ile 2 Haziran da yapılacak Kızılcahamam kampının ardından, gözler parti ve kabinede yapılacak değişime çevrildi.

23 yıllık iktidarında; 7 genel seçim, 4 yerel seçim, 3 cumhurbaşkanlığı seçimi ve 3 referandumu kazanan AK Parti,  31 Mart yerel seçimlerinde yaşadığı ciddi oy düşüşünün ardından, tarihinin en büyük değişimini hem kadrolarında hem de politikalarında yapmaya hazırlanıyor.

Hükümet ve parti politikalarında, ‘değişim’ mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 31 Mayıs ile 2 Haziran’da yapılacak Kızılcahamam kamp toplantısından sonra değişimin düğmesine basağı söyleniyor.

Ak Parti Gaziantep Il Başkanlığında Düğüm Çözülecek Mi (4)

DEĞİŞİM TAKVİMİ KIZILCAHAMAM SONRASI BAŞLAYACAK

AK Partili kaynaklara göre; ‘değişim’ takvimi Kızılcahamam kamp sonrası başlayacak.

22 Mayıs’ta planlanan Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında; sonbaharda yapılması öngörülen 8. Olağan Kongre süreci işletilecek.

Kongre sürecini oluşturulacak yeni bir komisyonun yürütmesini de gündemine alan AK Parti de,  ilk değişimin il başkanlarıyla başlatılacağı yorumları yapılıyor. Kongre çalışmalarının da  yeni atanan il ve ilçe başkanlarıyla yürütüleceği dile getiriliyor.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ KONGRE ÖNCESİNDE YAPILACAK MI?

AK Partili kurmaylar, seçmenin sadece parti kadro ve parti politikalarında değil,  hükümet politikalarında da kadrolarında da değişim mesajı verdiğine dikkat çekiyorlar. AK Parti kulislerinde; il ve ilçe başkanlarının ardından ikinci değişimin kabine üyeleri arasından yapılacağı dillendiriliyor. AK Parti de kabine değişikliği kongre öncesi bekleniyor.

AK Parti’de asıl değişimin ise sonbaharda planlanan 8. Olağan Kongresi’nden sonra gerçekleşeceği yorumları yapılıyor. Bu değişimin genel merkez ile sınırlı kalmayacağı, TBMM Grubuna da yansıyacağı dile getiriliyor.

Ak Parti Gaziantep Il Başkanlığında Düğüm Çözülecek Mi (3)

AK PARTİ GAZİANTEP TEŞKİLATININ GÖZÜ MYK’DA

Ak Parti Gaziantep’in gözü MYK’da… AK Parti Gaziantep’te uzun süreden bu yana konuşulan il başkanlığında düğüm çözülüyor. AK Parti Gaziantep’te kamuoyunu uzun süreden beri meşgul eden il başkanlığı konusu bu hafta içerisinde çözüme kavuşması bekleniyor.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, 31 Mart yerel seçimlere kısa bir süre kala il bakanlığı görevinden istifa etmişti. Murat Çetin’in istifasının ardından il başkanlığı görevini AK Parti Gaziantep İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi yürütmekte.

AK PARTİ GAZİANTEP İL BAŞKANI MYK TOPLANTISININ ARDINDAN BELLİ OLACAK MI?

Edinilen bilgiye göre, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığı görevine gelecek isim bu hafta belli olabilir.  AK Parti’de Çarşamba günü toplanacak MYK toplantısının ardından aralarında Gaziantep’in de bulunduğu bazı illerde il başkanlığı ataması yapılması bekleniyor.

AK PARTİ GAZİANTEP İL BAŞKANLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLECEK Mİ?

Edinilen bilgilere göre, AK Parti Gaziantep İl Başkanının bu hafta MYK toplantısının ardından belli olmaması durumunda il başkanlığı atamasının gerçekleştirilecek Kamp programının ardından belirlenecek kongre tarihine göre yapılması bekleniyor.

Muhabir: Bahri Uçar