Her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu desteklerin ağustos ayında da devam edip etmeyeceği konusunda kamuoyunda büyük bir belirsizlik vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin içinde bulunduğu hassas dönemde devletin üzerindeki sorumlulukları yerine getirdiğini belirterek, vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Erdoğan, 2022 yılında başlatılan Türkiye Aile Destek Programı'nın ihtiyaç sahiplerine yönelik nakdi yardımlar sunduğunu ve bu programın başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Devlet olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yükünü hafifletmek için onların yanında oluyoruz. 2022 yılında hayata geçirdiğimiz Türkiye Aile Destek Programı'yla, dar gelirli ailelerimize nakdi destek sağladık. Elektrik tüketim desteği gibi ek yardımlarla da desteklerimizi çeşitlendirdik. Bugüne kadar 4,2 milyon tekil aileye ulaştık ve toplamda 88,2 milyar liranın üzerinde yardım yaptık," dedi.

2024 Memur Ve Emekli Zammı Beklentileri 5 Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu (4)

PROGRAM UZATILDI

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen son ödeme ile birlikte, programın geleceği hakkında yeni bir karar alındı. Kabine toplantısında detaylı bir şekilde ele alınan bu konuda, programın 2024 yılının sonuna kadar uzatılmasına karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kararı açıklarken şu ifadeleri kullandı; “İçinden geçtiğimiz hassas dönemde, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yükünü hafifletmek için onların yanında oluyoruz. 2022 yılında çok önemli bir program başlattık. Türkiye Aile Destek Programı'yla ihtiyaç sahiplerine nakdi destek ulaştırdık. Hanelerimizi elektrik tüketim desteğinden faydalandırma yanında, bu hanelerdeki evlatlarımız için de ilave destekler sağladık. Programımız kapsamında bugüne kadar 4,2 milyon tekil ailemizin elinden tuttuk. Dar gelirli ailelerimize toplamda 88,2 milyar liranın üzerinde destekte bulunduk. Programın son ödemesini geçtiğimiz ay gerçekleştirdik. Kabine toplantımızda bu konuyu tüm yönleriyle tekrar gözden geçirdik. 2 yıldır uyguladığımız destek programımızı, sosyal devlet vasfımızın bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzatıyoruz. Aldığımız bu kararın, Türkiye Aile Destek Programından faydalanan kardeşlerim başta olmak üzere milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Yeni Emeklilik Sistemi Yolda Maas Ve Yas Degisiklikleri Geliyor 1

Geçen yıl program dahilinde ihtiyaç sahibi ailelere 12 aylık süre ile desteklenmiş olup programın 1 yıl süre ile uzatılması ve 12 ay daha destek verilmesine karar verilmişti.

Kaynak: Habermerkezi