Ahmet Uğurlu, uzun süredir omurilik kanseri tedavisi görüyordu. Behzat Ç.'de emekli polis Aziz karakteriyle tanınan Uğurlu, aynı zamanda kendisi gibi oyuncu olan Mustafa Uğurlu'nun da abisiydi. Ahmet Uğurlu'nun vefatı, Behzat Ç. dizisindeki 'Sevgi Özer' karakterine hayat veren Gülşah Çomoğlu'nun ölümünden kısa bir süre sonra gerçekleşti. 38 yaşındaki Gülşah Çomoğlu da iki yıldır kanser tedavisi görüyordu.

Ahmet Uğurlu Kimdir?

1952 yılında Konya'da doğan Ahmet Uğurlu, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Sanat hayatına Devlet Tiyatroları'nda başlayan Uğurlu, burada 13 yıl boyunca çeşitli oyunlarda yer alarak önemli bir kariyer yaptı. Tiyatronun yanı sıra sinema dünyasında da başarılı performanslar sergileyen Uğurlu, "Mine" filmi ile sinema kariyerine adım attı.

Ödüllü Performanslar

Ahmet Uğurlu, Derviş Zaim'in yönettiği "Tabutta Rövaşata" filminde canlandırdığı 'Mahsun' karakteri ile büyük bir çıkış yakaladı ve birçok ödül kazandı. Kariyeri boyunca "Faint Sound", "Avcı", "Memleket Meselesi", "Döngel Kârhanesi", "Yol Ayrımı" ve "Behzat Ç." gibi birçok dizi ve filmde rol aldı. Performanslarıyla izleyicilerin kalbinde taht kuran Uğurlu, Türk sinema ve tiyatro dünyasında iz bırakan bir sanatçı oldu.

Unutulmaz Performansları

Ahmet Uğurlu'nun en çok bilinen performanslarından biri olan "Tabutta Rövaşata" filmi, 33. Altın Portakal Film Festivali başta olmak üzere, 1997 Selanik Film Festivali, 9. Ankara Uluslararası Film Festivali ve Türk Eleştirmenleri Birliği tarafından 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne layık görüldü. Sanat kariyeri boyunca gösterdiği üstün performanslarla sayısız ödül kazanan Uğurlu, Türk sanat dünyasında derin izler bıraktı.

Ahmet Uğurlu'nun ölümü, sanat dünyasında büyük bir kayıp olarak kabul ediliyor. Onun anısı, oynadığı roller ve sergilediği performanslarla daima hatırlanacak.

Muhabir: Mansur Yalvaç