AGROTECH NE İŞ YAPAR?

Agrotech Yüksek Teknoloji, Türkiye’nin potansiyeli yüksek sektörlerinde uzmanlaşarak katma değeri yüksek üretimlere imza atıyor. Şirket 10 yıldan uzun süredir hem ülkemizde hem de bölgede yer alan komşu ülkelerde faaliyetlerini sürdürüyor.

AGROTECH HALKA ARZ HİSSE KODU NEDİR?

Agrotech Borsa İstanbul’da #AGROT kodu ile işlem görecek.

AGROTECH HALKA ARZI NE ZAMAN?

Agrotech Yüksek Teknoloji 15 – 16 – 17 Kasım’da (Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü) talep toplayacak. 3 gün sürecek olan talep toplamanın ardından yatırımcılar için halka arz başvuru süreci tamamlanmış olacak.

AGROTECH HALKA ARZ FİYATI NE KADAR?

Agrotech Yüksek Teknoloji lot başına 5,21 TL ile halka arz edilecek.

AGROTECH HALKA ARZ EŞİT DAĞITIM MI ORANSAL DAĞITIM MI?

AGROT halka arzı bireysele eşit dağıtım yöntemi ile gerçekleşecek. Bireysele eşit dağıtım yöntemi ile yapılacak olan bu halka arzdan kurumsal yatırımcılar bireysel yatırımcılara göre daha fazla lot elde edebilecek.

210 milyon lot hisse yurt içi bireysel yatırımcılara dağıtılırken yurt içi kurumsal yatırımcılara 90 milyon lot dağıtılacak.

AGROTECH HALKA ARZI KAÇ LOT VERİR?

Agrotech şirketinin yenilikçi bir şekilde tarım ile teknolojiyi buluşturması şirkete yoğun bir ilgi gösterilmesine neden oluyor. Bu nedenle yoğun katılımın beklendiği halka arzda bireysel yatırımcılara düşük miktarlara tekabül edecek kadar hisse verilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Yoğun bir katılım ile 5 milyon civarında kişi Agrotech halka arzı için talep oluşturursa bu kişi başı 42 lot dağıtılacağı anlamına geliyor.

AGROT halka arzı tamamlandığında ortalama olarak 270 ile 350 TL arasında bir dağıtım yapılması bekleniyor.

AGROTECH YÜKSEK TEKNOLOJİ HALKA ARZ GELİRİYLE NE YAPACAK?

Agrotech Yüksek Teknoloji’nin halka arz öncesi yayınladığı fon kullanım yeri raporuna göre elde edilecek fon aşağıdaki şekilde kullanılacak:

%40-50 Antalya serasının cam sera olarak yeniden inşa edilmesi

%40-50 İşletme sermayesinin güçlendirilmesi

%5-15 Tüm bahçe ve seralarda var olan sistemlerin revizyonlarının yapılması

Editör: Mehmet FENER