Al Sharq Forum, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Şahinbey Belediyesi iş birliğiyle 50 ülkeden gençlerin katılımıyla 8. Uluslararası Al Sharq Gençlik Konferansı 2024 başladı. Konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, önemli açıklamalarda bulundu.

Whatsapp Image 2024 10 26 At 13.49.27

ZULÜM GEÇİCİDİR

Gül, “İnsan olan herkesin yüreğinin kanadığı bir dönemeçteyiz. Gazze’de, Filistin’de bir soykırım yaşanıyor. İsrail’in bu barbar ve vahşi soykırımının karşısında maalesef uluslararası kurumlar, bizlere öğretilen insan hakları öğretilerinin tersyüz edildiği bir dönemde yaşıyoruz. Dünyaya adalet getirmek için yola çıkan tüm kurumların aslında mevcudiyetinin bulunmadığını bir kez daha gördüğümüz bir evrede yaşıyoruz. Dünyada küresel adaleti kurmak üzere yola çıkan, 1945’lerden sonra dizayn edilen yeni küresel düzenin adaleti sağlayamadığını hepimiz görüyoruz. İşte bu yüzden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler kürsüsünde tüm dünyaya, “Dünya 5’ten büyüktür” diyerek bu düzeninin devam edemeyeceğini, küresel adaletin insanlık için elzem olduğunu ifade etmiştir. İnanıyorum ki, dünya bu adaletsizliklerle uzun süre devam edemez. Zulümler geçici, adalet kalıcıdır. Hakkın egemen olduğu bir düzen tüm dünyaya mutlaka nizam verecektir.”

Whatsapp Image 2024 10 26 At 13.49.26

GAZZE’DE YAŞANANLAR BATI MEDENİYETİNİN İFLASIDIR

İsrail’in soykırımı, bir medeniyetin orada can çektiğini gösterdiğini söyleyen Gül, “Gazze’de Filistin’de ölen, aslında Batı Medeniyetidir. İnsanlığa adalet getireceğim diye yola çıkan bir medeniyetin iflasıdır, ölümüdür. Gazze’de ve Filistin’de Batı Medeniyeti ölürken, yeni bir medeniyet doğmaktadır. O medeniyet 14 asır dünyaya adalet getirmiş olan medeniyettir ve dünyaya egemen olacaktır. Bu konferanstan çok önemli yol haritaları çıkacağına inanıyorum.”

İNANCIMIZIN GEREĞİ

“Bizim tarihimizde soykırım yoktur” diyen Gül, “ Osmanlı nereye gittiyse adalet götürmüştür ve gittiği yerin dini, dili ve kültürünü muhafaza etmiştir. İzzet Begoviç’in dediği gibi, “Batıya gittiğimiz başım öne eğik değil başım dik gidiyorum. Biz kimsenin inancına, hiçbir sivile zarar vermedik ancak onlar soykırım yaptılar. Biz tüm insanlığın hakikate ulaşması için gayret ediyoruz. Tüm dünlerin, inançların kendi ibadetlerini yapabilmesi de bizim inancımızın gereğidir.”

MEDENİYETİMİZ HAK ETTİĞİ NOKTAYA GELECEK

Sözlerini sürdüren Gül, “Doğu’nun esas itibariyle geride Batının ileride gözükmesi büyük bir tarih içerisinde çok da anlamlı değildir. Bundan dolayı komplekse kapılma durumumuz asla olamaz. Bizim esas itibariyle bir yöne sıkıştırılmamız doğru değildir. Bizim inancımı tüm dünyayı kuşatmaktadır. Öncelikle kendi inandığımız medeniyete döneceğiz, özeleştirimizi yapacağız. Mutlaka medeniyetimize üstün geleceğimize, hak ettiği yerlere getirmek için çaba göstereceğiz. Tüm dünyada Gazze ve Filistin için ayağa kalkmış insanlık var. Cahit Zarifoğlu’nun da dediği gibi, “Filistin bir imtihan kağıdıdır Müslümanın önünde…” Bu imtihandan alnımızın akıyla çıkmayı Rabbim nasip etsin” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Nevre Duman