Komite üyesi Jamie Raskin, Cheatle'ı kolluk kuvvetlerinin kalabalıkta "şüpheli" bir kişi olduğu konusunda uyarılmasına rağmen Trump'ın 13 Temmuz'da sahneye çıkmasına neden izin verildiğini sordu. Cheatle, ABD Gizli Servisi'nin bir kişinin "şüpheli" davranması ile "tehdit" olması arasında ayrım yaptığını söyleyerek, “Eğer Gizli Servis'e bir tehdit olduğuna dair bilgi verilmiş olsaydı, Gizli Servis eski başkanı asla sahneye çıkarmazdı. Bizim işimiz bu ve biz buyuz” dedi.

İfadesi sırasında istifa çağrılarına sert tepki gösteren Cheatle, "Şu anda Gizli Servis'i yönetecek en iyi kişinin ben olduğumu düşünüyorum" ifadelerini kullanarak, 27 yıldır teşkilatta görev aldığını ve eski ABD Başkanı Bill Clinton'dan bu yana her başkanı korumaya yardımcı olduğunu söyledi.

Trump muhtemel güvenlik zafiyetine dikkat çekmişti

Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya eyaletinin Butler şehrinde düzenlediği seçim mitingi sırasında gerçekleştirilen suikast girişimi sonucu sağ kulağından yaralanmıştı. Vurulmasının ardından kanayan kulağını tutan ve yumruğunu havaya kaldırarak tepki gösteren Trump, korumaları tarafından çembere alınarak zırhlı aracıyla olay yerinden uzaklaştırılmıştı. Trump'ı yaralayan 20 yaşındaki saldırgan Thomas Matthew Crooks, Gizli Servis'te görevli keskin nişancılar tarafından vurularak öldürülmüştü. Trump, bir TV kanalına verdiği röportajda, güvenlik zafiyeti imasında bulunarak, "Biri o çatıya nasıl çıktı? Ve bu neden rapor edilmedi? Bunun bir hata olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İHA