Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu konuda yürüttüğü çalışmanın detaylarını açıkladı. Taslak düzenlemeye göre, belirlenen limitin üzerindeki ödemelerin banka transferi, kredi kartı veya diğer dijital ödeme yöntemleriyle yapılması gerekecek. Babuşçu, taslağın detaylarını sosyal medyadan paylaştı. Babuşçu’nun paylaştığı mesajda, "Bu taslaktan önce, alışverişte iki tarafta vergi mükellefi olursa 7000 TL’nin üzerindeki alışverişler banka veya kredi kartıyla olması gerekiyordu. Bu taslak yayınlanır, tebliğ haline gelirse mükellef olmayanlar da 7000 TL’nin üzerinde alışverişte banka veya kredi kartı kullanacak, aksi halde onlara da özel usulsüzlük cezası kesilecek." İfadelerine yer verildi.

“KREDİ KARTI ARACILIĞIYLA YAPMAK ZORUNDA KALACAK”

Babuşcu'nun paylaştığı taslak metinde, 7 bin TL ve üzeri nakit ödemelere getirilen sınırın anlaşılması için şu örnek verildi;

“Kamu Kurumunda memur olarak çalışan Bay A evine aldığı 20 bin TL'lik buzdolabının ödemesini banka ya da kredi kartı aracılığıyla yapmak zorunda. Kamu Kurumunda akademisyen olarak çalışan Bay B evindeki kütüphanesi için aldığı 10 bin TL'lik kitabın ödemesini banka ya da kredi kartı aracılığıyla yapmak zorunda kalacak."

Kaynak: mansur yalvaç