Ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de sağlık çalışanları ile hekimler, Gazze’ye destek amacıyla ‘Sessiz Yürüyüş’ eylemlerini sürdürüyor. Almacı Pazarı’ndan başlayan yürüyüş Balıklı Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklaması ile son buldu.

ARTIK SAYILAR HERHANGİ BİR ANLAM İFADE ETMİYOR

Basın açıklamasını okuyan Dr. Yusuf Kaynar, ‘’Gazze’de yaklaşık 3 bin 500 çocuk yetersiz beslenme sebebiyle ölüm ile karşı karşıya. Artık sayıların herhangi bir şey ifade etmediği, vicdanların köreldiği bu utanç verici durumu izah edecek kelime kalmadı’’ dedi.

İŞGALCİ İSRAİL ORDUSU KATLİAMLARINA DEVAM EDİYOR

Gazze topraklarında devam eden soykırım niteliğindeki katliamların üzerinden üç nesil geçtiğini hatırlatan Kaynar, ‘’Kuşaktan kuşağa kan, gözyaşıyla birlikte cesaret ve fedakârlık da taşındı. Vatanperverliğin ve şerefin en duru timsali olan kardeşlerimize yönelik, 7 Ekim’den bu yana tam 323 gündür işgalci İsrail ordusu ve işbirlikçileri soykırım ve katliamlarına devam ediyor. Siyonist zalimler ‘Emzikli bebekten ak saçlıya kadar’ nefes alan her canlının katledilmesini kendilerine hak görüyor. Fakat şu herkesçe bilinsin ki gayrimeşru işgalcilerin meşru müdafaa hakkı yok. Bir kız çocuğunun saçlarını döken keder ve korku, bu köhne dünya sisteminin yanına kâr kalmayacak. Temennimiz bu sistemin belâsını millet-i İslâm’ın elinden bulması yönünde, azim ve gayretimiz de bu ülkünün gerçekleşmesine yönelik’’ açıklamasını yaptı.

ŞEHİT SAYISI 40 BİNİ GEÇTİ

Son 10 ayda Gazze'de her gün ortalama 130 kişinin öldürülmesiyle toplam şehit sayısının resmen 40 bini geçtiğini kaydeden Kaynar, ‘’Bu sayının yaklaşık 17 bini çocuk ve 11 bini kadınlardan müteşekkildir. Gazze’de yaklaşık 3 bin 500 çocuk yetersiz beslenme sebebiyle ölüm ile karşı karşıya. Artık sayıların herhangi bir şey ifade etmediği, vicdanların köreldiği bu utanç verici durumu izah edecek kelime kalmadı. Küresel güçlerin yuvalandığı devletler ise bu suçların faillerini alkışlar eşliğinde ülkelerinde ağırlamış, zulme açıktan destek vermiş, insan hakları ve medeniyet iddiaları konusunda ikiyüzlülüklerini bir kez daha ortaya koymuşlar’’ şeklinde konuştu.

HER YERDE GAZZE HALKINA DESTEĞİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ

Kaynar, ‘’Sözüm ona evrensel insani değerlerin, insafsız ve infazsız uluslararası hukukun ne denli cılız ve afaki olduğu apaçık ortada. İnsani ve gayrı insani olanın ne olduğunu keyfi buyruklarla belirleme gafletini üzerimizden atmanın zamanı gelmiştir. Zira insana yaraşanın ne olduğunu insanı yaratan bilir. Biz, zulme karşı duran hekimler ve sağlık çalışanları olarak bu azgın topluluğa karşı duruşumuzu şiddetlendirerek sürdüreceğiz. Üniversite kampüslerinden meydanlara kadar her yerde Gazze halkına desteğimizi ortaya koyacağız’’ ifadelerine yer verdi.

HALKIMIZI AKTİF BOYKOTA DAVET EDİYORUZ

Dr. Yusuf Kaynar, konuşmasını şöyle tamamladı: ‘’Dün olduğu gibi bugün de İsrail’i ve onu meşru gören çürümüş insan müsveddelerini lanetlediğimizi ve her alanda boykot ettiğimizi ilan ediyoruz. Özellikle meslektaşlarımızın reçetelerinde, hastanelerde ve eczanelerdeki ilaç alımlarında tercihin yerli olandan yana olması gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Tüm devlet kurumlarını, işletme sahiplerini ve halkımızı aktif boykota ve milli sermayeye destek çıkmaya davet ediyoruz. Zira zulme karşı durmak ve hakkı söylemek bu dünyada evlatlarımıza bırakabileceğimiz pek şerefli bir miras. Fakat daha da şereflisi dün İstiklâl Harbinde, Bosna’da, Karabağ’da; bugün Suriye ve Kuzey Irak’ta olduğu gibi yarın Filistin’de, Doğu Akdeniz’de ve Doğu Türkistan’da vaadi dolan hak sözlerimizin yerini tetiğe bırakmak olacak.’’

Kaynak: MEHMET FENER