Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kasım ayında askere gidecek olan yükümlüler için askerlik yerlerini açıklamaya hazırlanıyor. Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen tarihler doğrultusunda, Kasım celbi askerlik yerlerinin ne zaman duyurulacağı merak konusu. İşte 2024 Kasım celbi askerlik yerleri sorgulama detayları.

Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

2024 Kasim Celbi Askerlik Yerleri Ne Zaman Aciklanacak 1

Kasım ayında askere gitmeyi bekleyen yükümlüler için MSB, askerlik yerlerini açıklayacağı tarihi duyurdu. Buna göre askerlik seçim ve sınıflandırma sonuçları, 31 Ekim 2024 Perşembe günü e-Devlet üzerinden açıklanacak.

Askerlik Yerleri Nasıl Öğrenilir?

2024 Kasim Celbi Askerlik Yerleri Ne Zaman Aciklanacak 1-1

Askerlik yerlerinizi öğrenmek için e-Devlet üzerinden birkaç basit adımı takip etmeniz yeterli. İşte adım adım yapmanız gerekenler:

  1. e-Devlet'e Giriş Yapın: www.turkiye.gov.tr adresine giderek e-Devlet şifreniz ile giriş yapın.
  2. Kurumlar Başlığını Seçin: "Kurumlar" başlığı altında yer alan Milli Savunma Bakanlığı'nı bulun.
  3. Hizmet Adı Kutucuğuna Yazın: "Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" veya "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" ifadelerinden birini yazın ve karşınıza çıkan linke tıklayın.
  4. Sonuçları Görüntüleyin: Açılan sayfada ilgili butona tıkladıktan sonra askerlik yerlerinizi öğrenebilirsiniz.

2024 Kasım celbi askerlik yerleri hakkında daha fazla bilgi almak ve sorgulama işlemlerini yapmak için e-Devlet'i ziyaret edebilirsiniz. Askerlik yerlerinizi zamanında öğrenerek gerekli hazırlıkları yapmayı unutmayın.

Kaynak: Haber Merkezi