Her Gazianteplinin muhakkak gördüğü, alışveriş yaptığı, yol sorduğu, tezgâhının yanında buluştuğu, Demokrasi Meydanının simgesi haline gelen seyyar satıcı Orhan Durur, mesleği hakkında konuştu. 
Orhan Durur Gaziantep demokrasi meydanında 20 yıldır aynı köşede aynı yerde seyyar satıcılık yapıyor. 


20 YILDIR TEK YETKİLİ GÖRMEDİM
20 yıldır izni olduğu köşede kar, kış demeden çalışan Durur, yetkililerin hiç uğramadığını söyledi. Durur, "Ben 20 yıldır buradayım. Zabıtalardan başka kimse gelmedi yanıma. Bir tek yetkili gelip de bir sorununuz, sıkıntınız var mı diye sormadı." ifadelerini kullandı. 


MÜŞTERİ VELİNİMETİMİZDİR
Mesleğinin en zor yanının müşteriler olduğunu belirten Durur, "Müşterilerle daha doğrusu insanlarla uğraşmak zor. Ancak müşteri velinimetimizdir, ne derse tamam demek zorundayız. Yine de çok şükür öyle büyük bir sorun olmuyor. Ekmek paramızı çıkarıyoruz çok şükür." dedi.


İZİNSİZ SATICILAR CADDELERE GİREMİYOR
İzinsiz seyyar satıcılar caddelere giremedikleri için bir sorun olmadığını belirten Durur, "Ben yıllardır buradayım. Cadde üzerinde çalışıyorum. İzini olmayan seyyar satıcılar caddelere giremiyorlar, zabıtalarda sürekli denetliyor zaten. Ben bu konuda bir sorun yaşamadım." dedi.

AYLIN CIKCIK

Editör: Aylin Cıkcık