Öğretmen atama başvurusu ile 20 bin öğretmen alımı gerçekleştirilecek. Öğretmen atamaları için mülakatlar 1 Temmuz Pazartesi günü başladı.

Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamaya ilişkin açıklamalar ise sözlü sınavların tamamlanıp sonuçlarının ilanından sonra yapılacak.

Öğretmen atama kontenjanı içerisinde branş dağılımı 87 alanda gerçekleşirken, en geniş kontenjan 3 bin 263 ile sınıf öğretmenliğine ve 2 bin 499 ile özel eğitim öğretmenliğine ayrılmıştı.

ÖĞRETMEN ATAMASI MÜLAKATLARI NE ZAMAN?

Sözlü sınava alınmaya hak kazanan adaylar ile bu adayların yerleştirildikleri sınav merkezleri, 10 Haziran 2024 tarihinde ilan edilecek. MEB tarafından belirlenen 20 ilde gerçekleşecek mülakatlar kılavuzda belirlenen adımlara göre gerçekleşecek. Sözlü sınavlar 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren başlayacak.

ÖĞRETMEN ATAMASI MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için sözlü sınav süreci 1 Temmuz 2024 günü itibariyle başladı. Sözlü sınav sonuçları tüm adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak. Adaylar e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle sonuçlarını öğrenebilecek.

Öğretmen Ataması Mülakatları Başlıyor (2)

EĞİTİM BİR-SEN GAZİANTEP ŞUBE BAŞKANI DEMİR’DEN MÜLAKAT AÇIKLAMASI

Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Demir, konya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,  “Mülakatlar başlıyor… KPSS sıralamalarının değişmemesi ve tüm meslektaşlarımızın emeğinin karşılığını alması temennisiyle, 20.000 öğretmen alımı için mülakata girecek genç öğretmenlerimizin başarılı olmasını temenni ediyor, komisyonlarda görev alacak komisyon üyelerinede kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BAHRİ UÇAR