Gaziantep’in en etkilisi Sivil Toplum Kuruluşları arasında yer alan Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği, çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Aşure Günü dolayısıyla Cumhuriyet Parkı’nda 2 bin kişiye aşure ikramında bulundu. 

Söz konusu aşure dağıtımına CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Emep Partisi Sevda Karaca, CHP Gaziantep Milletvekili Reis Reisoğlu, Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şube Başkanı Ali Çolak, Pir Sultan Abdal Dernek Başkanı Mehmet Erkek, Kizirliler Dernek Başkanı Kamber Titiz, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Arkın Bereketoğlu, Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği Başkanı Eren Ovayolu ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve diğer davetliler katıldı.

YALNIZ BIRAKMAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ

Aşure dağıtımı konusunda konuşan Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği Başkanı Eren Ovayolu, ‘’Dernek olarak toplumun her alanında çalışmalarımız devam ediyoruz. Bu kapsamda Aşure Ayı dolayısıyla Cumhuriyet Parkı’nda 2 bin kişiye aşure ikramında bulunduk. Bu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz’’ dedi. 

I M G 20240809 W A0009

AŞURE BİRLİK, BERABERLİK VE DAYANIŞMANIN SİMGESİDİR

‘Aşure birlik, beraberlik ve dayanışmanın simgesi’ diyen Ovayolu, ‘’Her sene olduğu gibi bu sene de bir Muharrem ayını geride bırakıyoruz. Alevi inancına sahip vatandaşlarımız Muharrem ayında oruç tutarlar ve çorbalarını pişirirler. İbadetlerini yerine getirirler. Sonrasında birlikte, beraberlik ve kardeşliğin simgesi olan kazanlarda aşureler pişirilir ikram edilir. Biz bu geleneği her yıl istisnasız yerine getiriyoruz. Bundan sonraki yıllarda da geleneğimizi sürdürmeye devam edeceğiz’’ açıklamasını yaptı.

Kaynak: MEHMET FENER