Galatasaray, Napoli'nin dünyaca ünlü forvet oyuncusu Victor Osimhen'i sezon sonuna kadar kiraladı. Nijeryalı yıldız, sarı-kırmızılı forma altında 45 numaralı formayı giyecek. Yapılan anlaşmada, Ocak ayında takımdan ayrılma opsiyonu bulunmuyor

Galatasarayin Yeni Transferi Victor Osimhen Onlari Cildirtacagim

1959 yılından bu yana Süper Lig'de mücadele eden Galatasaray, bu transferle birlikte bugüne kadar 6 kıta ve 52 farklı ülkeden toplam 201 yabancı futbolcuya imza attı. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu olan Galatasaray, transfer dönemine Hakim Ziyech'in bonservisini alarak başladı. Sarı-kırmızılılar, Belçikalı santrfor Michy Batshuayi, Danimarka'nın Kopenhag takımından 21 yaşındaki sağ bek Elias Jelert ve İngiltere'nin Norwich City takımından Brezilyalı orta saha oyuncusu Gabriel Sara'yı kadrosuna kattı. Victor Osimhen ve Ismail Jakobs transferleriyle birlikte Galatasaray tarihindeki yabancı futbolcu sayısı 206'ya yükseldi.

Victor Osimhen Neden Maske Takiyor Ve Kariyerinin Geri Kalaninda Takmak Zorunda 1-1

2023 yılında Afrika Futbol Konfederasyonu tarafından "En İyi Afrikalı Futbolcu" seçilen Victor Osimhen, FIFA tarafından verilen 2023 yılının futbolcusu ödülünün adayları arasında da yer aldı. Sarı-kırmızılı forma altında mücadele edecek olan Osimhen, Galatasaray tarihindeki altıncı Nijeryalı futbolcu olarak kayıtlara geçti.

Transfermarkt verilerine göre piyasa değeri 100 milyon Euro olan Victor Osimhen, dünyanın en değerli forvet oyuncuları arasında gösteriliyor. Nijeryalı golcü, 2020 yılında Fransız ekibi Lille'den İtalyan takımı Napoli'ye transfer olmuştu.

Victor Osimhen Galatasaray-1

Osimhen'in yanı sıra, Galatasaray'ın Monaco'dan transfer ettiği Ismail Jakobs, kulüp tarihindeki dördüncü Senegalli futbolcu oldu. Sarı-kırmızılılar daha önce Senegalli oyuncular Mohamed Sarr, Badou Ndiaye ve Mbaye Diagne'yi kadrosuna katmıştı.

Galatasaray, bugüne kadar başka ülkelerin vatandaşı olan 7 Türk asıllı futbolcuya da forma giydirdi. Bunlar arasında İsviçre vatandaşı Kubilay Türkyılmaz, Hakan Yakın, Eren Derdiyok; Almanya vatandaşı Pierre Esser, Kerem Demirbay; İsveç Milli Takımı'nda oynayan Jimmy Durmaz ve Avusturya vatandaşı Yusuf Demir yer alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi