Kentin en aktif Sivil Toplum Kuruluşları arasında yer alan Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

SAĞLIK HİZMETİ HER HAFTA VERİLİYOR

Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Dernek Başkanı Eren Ovayolu, ‘’Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen ekip tarafından her hafta düzenli olarak Tilkiler Köyü Kendir Obası Cem ve Kültür Evi içinde bulunan Nuray Aldoğan sağlık kabininde yaklaşık 100 köylümüze sağlık hizmeti veriliyor’’ dedi.

TİLKİLER KÖYÜ ETKİN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR

Gaziantep’in en etkin Sivil Toplum Kuruluşları arasında bulunan Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği, eğitim başta olmak üzere birçok alanda çalışmalarını sürdürüyor. Deprem sonrasında konteynerlerde yaşayanların ihtiyaçlarını karşılamaktan tutunda, merkezde maddi durumu iyi olmayan ailelere kadar toplumun tüm kesimlerine yardım elini uzatan dernek, çalışmalar kapsamında Tilkiler Köyü Kendir Obası’nda yaşamını sürdüren vatandaşa sağlık hizmeti götürmeye devam ediyor.

TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ

‘Elimizden geldiği kadar toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya ve ihtiyaç duyulan her yere yardım etmeye çalışıyoruz’ diyen Ovayolu, ‘’Derneğimiz eğitime çok önem vermesine karşın her alanda çalışma yapan bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Göreve geldiğimiz günden beri Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Daha ne yapabilirizin istişaresini yapıyoruz. Gaziantep’te yaşayan her insana dokunmak ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Tilkiler Köyü’nde yaşamını sürdüren vatandaşların sağlık kontrollerinin her hafta düzenli olarak yapıldığını dile getiren Ovayolu, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen sağlık ekiplerine de teşekkür etti. ‘’Her hafta düzenli olarak Tilkiler Köyü Kendir Obası Cem ve Kültür Evi içinde bulunan Nuray Aldoğan sağlık kabininde yaklaşık 100 köylümüze sağlık hizmeti veriliyor. Köyümüz kent merkezine mesafesi uzak olduğu için yaşlılarımız hastaneye gidemiyor. Dolayısıyla sağlık ekipleri de köyümüzde gelerek muayenelerini yapıyor. Bunun yanı sıra hasta ve şikayeti olanlarda muayene ediliyor’’ ifadelerini kullandı.

HER İNSANA DOKUNMAYA ÇALIŞIYORUZ

Çalışmaların aralıksız devam edeceği mesajını veren Başkan Ovayolu, ‘’Dernek olarak belirlediğimiz çalışma programı doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor. Devraldığımız derneğimizin bayrağını en üste çıkarmak için yoğun bir mücadele veriyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün ve yarında halkımız için ihtiyaç sahipleri için koşuşturmaya, onların yanında olmaya ve en önemlisi de büyük bir aile olmaya devam edeceğiz. Çünkü Tilkiler Köyü kocaman ve büyük bir ailedir. Bu ailemize girmek isteyen herkesi bekleriz’’ mesajını verdi.

Kaynak: MEHMET FENER