Peki, Rasmus Ankersen kimdir ve kariyeri nasıl şekillendi?

ANKERSEN'İN HAYATI VE KARİYERİ

Rasmus Ankersen, 22 Eylül 1983 tarihinde Danimarka'da doğdu. Hem yazarlık hem de motivasyon konuşmacılığı gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren Ankersen, aynı zamanda Southampton FC'nin futbol direktörü ve Göztepe Spor Kulübü'nün başkanıdır.

SPOR REPUBLİC'İN KURUCU ORTAĞI VE CEO'SU

Premier Lig takımlarından Southampton ve Türkiye 1. Lig ekibi Göztepe'nin çoğunluk hisselerini elinde bulunduran Sport Republic'in kurucu ortağı ve CEO'su olan Ankersen, spor yönetimi ve iş dünyası arasında köprüler kuruyor.

FUTBOL KARİYERİ

Profesyonel futbolculuk kariyerine Danimarka'nın FC Midtjylland takımında başlayan Ankersen, maalesef kısa süren bir kariyerin ardından ciddi bir diz sakatlığı yaşayarak futbolu bırakmak zorunda kaldı. Ancak futbol sevgisi onu bu alandan tamamen uzaklaştırmadı.

Antrenörlük lisansı alarak futbol dünyasına geri dönen Ankersen, FC Midtjylland'da antrenörlük görevi üstlendi. Daha sonra, Brentford FC'de futbol direktörlüğü yapmak üzere İngiltere'ye gitti. Burada, kulübün futbol operasyonlarını denetleyerek ve yeni yetenekleri keşfederek önemli bir rol oynadı.

Başarılı bir dönemin ardından Ankersen, Brentford FC'den ayrılarak Danimarka ekibi FC Midtjylland'ın başkanı oldu. Bu süreçte, kulübün hem yerel hem de uluslararası alanda başarılarına imza attı.

Muhabir: MEHMET FENER