11 Ağustos 2020 Salı

Gaziantep'te kurutmalık sebze sezonu başladı

Gastronomi şehri Gaziantep’te kış için yaz sezonunda hazırlanan kurutmalık sebzeler son yıllarda önemli bir gelirin elde edildiği sektöre dönüştü. Kışın tüketilmek amacıyla yaz aylarından itibaren hazırlanan ve son yıllarda da önemli bir ihraç ürünü haline dönüşerek dünya mutfaklarında yerini alan kurutmalık sebze sezonu başladı. Kış yemekleri ve bayram gibi özel günlerin vazgeçilmezi olan kurutmalık sebze sezonunun başlamasıyla kentteki dağ yamaçları kırmızıya büründü. Son yıllarda Türkiye genelinde çok yoğun bir rağbet gören, aynı zamanda Avrupa ülkelerine de ihraç edilen kurutmalık sebze üretimi Gaziantep’te önemli bir sektör haline geldi. Kış aylarında tüketilmek için bin bir zahmetle hazırlanan ve kentin en önemli mutfak kültürü arasında yer alan, aynı zamanda önemli bir gelir kaynağı olan kurutmalık sebze sezonunun başlamasıyla kentte de yoğun bir mesai başladı.
16.07.2020

Yorumlar (0)

Yorum Yaz