Esnaftan alışveriş yapma kültürünün yeniden canlanmasına öncülük ederek, esnafın Covid-19 salgını döneminden daha güçlü bir şekilde çıkması hedeflenen kampanyanın startı verildi.

Kampanya kapsamında Genç Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Ercan Kılıç, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte esnaftan alışveriş yaparak kampanyayı başlattı.

Alışverişin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıç, Covid-19 salgını sürecinden olumsuz etkilenen küçük ve orta ölçekli işletmelere destek olmak amacıyla ''Alışverişini yerel esnaftan yap, esnafına sahip çık' kampanyası kapsamında alışverişlerini esnaftan yapma kararı aldıklarını ifade etti.

Genç Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği olarak bugüne kadar sürekli topluma yararlı projelerde yer aldıklarını ve bundan sonraki süreçte de yer almaya devam edeceklerini anımsatan Kılıç, 'Son bir yıldır gerek dünyada gerek Türkiye'de pandemi sebebiyle ciddi ekonomik sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu sıkıntının içerisinde zorluklar yaşayan mahalle esnafımızın yanında olduğumuzu göstermek adına üyelerimizle birlikte olarak mahalle esnafımızdan alışveriş yaptık.' dedi.

Küçük esnafın desteklenmesi çağrısında bulunan Kılıç, 'Bütün sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunuyoruz; sizlerde esnaflarımızı unutmayın, alışverişlerinizi mahalle esnafından yapınız. Allah can sağlığı verirse bugünden itibaren Genç ASKON'un Türkiye'de bulunan bütün şubelerinde bu sosyal sorumluluk projesi faaliyete geçecektir.' diye konuştu.