6 bin 500 üyenin bulunduğu Şehitkâmil Ziraat Odası’nda Pazar günü 152 delege seçilecek. Şehitkâmil Ziraat Odası delege seçiminin ardından şubatta ise genel kurula gidecek. Yeniden aday olduğunu belirten Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, “Odamızın delege seçimi Pazar günü gerçekleşecek. Şehitkâmil Ziraat Odası’na kayıtlı kayıtlı 6 bin 500 üyemiz Pazar günü delege seçimini yapacak. Şehitkâmil’de 152 bölgemizde 152 delege seçimini yapacağız. Şubat ayında ise genel kurulumuzu yapacağız. Üyelerimiz takdir ederse Şubat ayında gerçekleşecek kongremizde yeniden adayım” dedi. Şehitkamil Ziraat Odasının Şubat ayında gerçekleşecek genel kurulunda Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit’in karşısında Şehitkamil Ziraat Odası eski Başkanı Zihni Kepkep’in de yeniden adaylık için yarışacağı öğrenildi. 

ZİRAAT ODASINDA DELEGE SEÇİMİ PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

Şehitkâmil Ziraat Odası 23 Aralık Pazar günü delege seçimi sandık başına gidecek.  6 bin 500 üyenin bulunduğu Şehitkâmil Ziraat Odası’nda Pazar günü 152 delege seçilecek. Şehitkâmil Ziraat Odası delege seçiminin ardından şubatta ise genel kurula gidecek. Yeniden aday olduğunu belirten Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, “Odamızın delege seçimi Pazar günü gerçekleşecek. Şehitkâmil Ziraat Odası’na kayıtlı kayıtlı 6 bin 500 üyemiz Pazar günü delege seçimini yapacak. Şehitkâmil’de 152 bölgemizde 152 delege seçimini yapacağız. Şubat ayında ise genel kurulumuzu yapacağız. Üyelerimiz takdir ederse Şubat ayında gerçekleşecek kongremizde yeniden adayım” dedi. Şehitkamil Ziraat Odasının Şubat ayında gerçekleşecek genel kurulunda Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit’in karşısında Şehitkamil Ziraat Odası eski Başkanı Zihni Kepkep’in de yeniden adaylık için yarışacağı öğrenildi. 

PAZAR GÜNÜ 152 DELEGE SEÇİLECEK

6 bin 500 üyesi bulunan Şehitkâmil Ziraat Odasında üyeler 152 kişilik delegeyi belirlemek için 23 Aralık Pazar günü sandık başına gidecek. Şubat ayında yapılması planlanan meclis ve yönetim kurulu seçimleri öncesinde Ziraat Odasında delege seçimleri 23 Aralık Pazar günü gerçekleşecek. Seçimler köy ve mahalle muhtarlıklarda sabah 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 152 mahalle ve köy muhtarlıklarında yapılacak olan seçimlerde 152 delege seçimi yapılacak.

YİĞİT: YENİDEN ADAYIM

Şehitkamil Ziraat Odası’nın 23 Aralık’ta delege seçimi yapacağını belirten Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, “Odamızın delege seçimi Pazar günü gerçekleşecek. Şehitkâmil Ziraat Odası’na kayıtlı kayıtlı 6 bin 500 üyemiz Pazar günü delege seçimini yapacak. Şehitkâmil’de 152 bölgemizde 152 delege seçimini yapacağız. Yani her mahalleden bir delege seçilecek. Şubat ayında ise genel kurulumuzu yapacağız. Üyelerimiz takdir ederse Şubat ayında gerçekleşecek kongremizde yeniden adayım” dedi.

BAŞKANLIK İÇİN YİĞİT VE KEPKEP YARIŞACAK

Şehitkamil Ziraat Odasının Şubat ayında gerçekleşecek genel kurulunda Şehitkamil Ziraat Odası mevcut Başkanı Cuma Yiğit’in karşısında Şehitkamil Ziraat Odası eski Başkanı Zihni Kepkep’in de yeniden adaylık için yarışacağı öğrenildi. 

İYİ TARIM UYGULAMALARI DESTEĞİ ÖDENMEYE BAŞLADI

Çiftçinin uzun süredir beklediği iyi tarım uygulamaları desteği ödenmeye başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından destekleme ödemeleri kapsamında ülke genelindeki yüz binlerce üreticiye iyi tarım uygulamaları desteği kapsamında çiftçiye 203 milyon lira ödenecek. Çiftçinin uzun süredir beklediği iyi tarım uygulamaları desteğinin ödenmeye başladığını belirten Yiğit, “Çiftçinin uzun süredir beklediği iyi tarım uygulamaları desteği ödenmeye başladı. İki haftadan beri çiftçilerimiz destekleri almaya devam ediyor. Bu destek çiftçilerimiz biraz rahatlattı. 2019 yılının başında mazot ve gübre desteği de verilecek” dedi.

İYİ TARIM UYGULAMALARI DESTEĞİ DEVAM ETMELİ

İyi tarım uygulamaları desteğinin artırılmasını beklediklerini belirten Yiğit, “İyi tarım uygulamaları desteği kapsamında dönüm başına 40 TL veriliyor. İyi tarım uygulamaları desteğinin artırılmasını bekliyoruz.  Geçen sene dönüm başına 50 TL verildi bu yıl ise dönüm başına 40 TL verildi. İyi tarım uygulamaları desteğinin devam etmesi gerekiyor. İyi tarım uygulamaları desteği olduğu zaman ziraat mühendisleri denetimi oluyor, yanlış ilaçlama engelleniyor. Yani bahçeler kontrol altında oluyor” dedi.

YAĞIŞLAR ÇİFTÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Sanayi ve ticaret merkezinin yanı sıra Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Gaziantep'te Son iki ayda mevsim normalinin üstünde yağan yağış, çiftçileri sevindirdi. Son iki ayda mevsim normalinin üstünde yağışın olmasını çiftçilerin yüzünün güldürdüğünü belirten Yiğit, “Gerçekten son 3-4 yıldır Gaziantep ve bölgemizde kuraklık yaşanıyordu. Son iki ayda mevsim normalinin üstünde yağışın olmasını çiftçileri sevindirdi. İnşallah bahara kadar böyle devam ederse 2019 yılında üretimimiz ciddi oranda artacak. Kuraklıktan dolayı fıstık, zeytin ve üzümde iyi verim alamadı. Bu kış böyle devam ederse fıstık, zeytin ve üzüm bağının yanı sıra hububatta da çiftçinin yüzü gülecek” dedi.

KAÇAK ZEYTİNYAĞI GAZİANTEP’TE ÇOK AZALDI

Kaçak zeytinyağının Gaziantep’te azaldığını belirten Yiğit, “Kaçak zeytinyağı Gaziantep’te çok yaygındı ancak tarım il müdürlüğümüz ile birlikte son yıllarda yaptığımız çalışmalarla kaçak zeytinyağında ciddi azalmalar oldu. Kaçak zeytinyağı satıldığını gören vatandaşlar mutlaka tarım il müdürlüğü veya ziraat odasına bildirsinler. Kaçak zeytinyağı hem üreticiye hem tüketiciye zarar veriyor. Bu yıl zeytin hasadımız iyi durumda. Zeytinyağı tenekesi 300 TL’ye satılıyor. Bu fiyat yüksek bir fiyat değil. Vatandaşlar 300 TL’nin altında satılan zeytinyağı almasın” diye konuştu.

BAHRİ UÇAR