Yüz yüze eğitimin uzun bir aradan sonra yeniden başladı. Iğdır'ın Aralık ilçesindeki Gödekli İlkokulu'nda 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyıl başlangıç törenine katılan Bakan Selçuk, ilk ders zilini çaldı.

Coronavirus aşısının yapılmasıyla ilgili hazırladıkları listeyi Sağlık Bakanlığına teslim ettiklerini belirten Bakan Selçuk, "Şubat'ın son haftası öğretmenlerimizin ilk doz aşılanması yapılacak" dedi.

Selçuk, "Köylerimizde bulunan ilkokul düzeyinde yaklaşık 6 bin birleştirilmiş sınıf ile 2 bin 700 anaokulunda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlarken, diğer öğrencilerimiz de uzaktan eğitim için ekranların karşısında yerlerini aldılar. İkinci yarıyılın tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Okulların peyderpey yüz yüze eğitime geçileceği işaretini veren Bakan Selçuk, "Bu ilk adımı takip edecek diğer adımımız 1 Mart'ta okul öncesi özel eğitim, ilkokul ile lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanmakta olan 8 ve 12'inci sınıf öğrencileri için okullarımızın kapısını açmak olacak. Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde de salgının yaygınlık durumuna göre belirlenen ölçütler uyarınca okul risk değerlendirmesi yapılarak tüm sınıf düzeylerinde okullarımızı açmak konusunda da ilin kendi koşulları doğrultusunda kendi adımını atabilmesi için gerekli hazırlıkları yapıyoruz." ifadelerini kullandı.